Bayındır Çiçek Festivali Turu (İstanbul Hareketli) Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 2 GECE 3 GÜN (GECE YOLCULUKLARI DAHİL)
KONAKLAMA GÜN SAYISI: 1 GECE KONAKLAMA (YARIM PANSİYON)
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: KEMALPAŞA- NAZARKÖY- BONCUK KÖY- BAYINDIR ÇİÇEK FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ- YÖRESEL LEZETLER- TİRE- İZMİR KÖYLERİ- SLOW FOOD GERMİYAN KÖYÜ- SIĞACIK- URLA- MALGACA PAZARI- SEFERİHİSAR- SIĞACIK KÖYLÜ PAZARI- ALAÇATI 
KALKIŞ SAATLERİ VE DURAKLARI: GECE HAREKET EDER (Tur kalkış tarihinin önceki gecesi)

  • 20.00 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ÖNÜ 
  • 20.30 BAKIRKÖY İNCİRLİ ALFEMO ÖNÜ 
  • 21.30 KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ ÖNÜ 
  • 21.45 KARTAL KÖPRÜSÜ DURAĞI 
  • 22.00 ÇAYIROVA MCDONANS ÖNÜ 
Kalkış Yerleri: 20.00 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ÖNÜ 20.30 BAKIRKÖY İNCİRLİ ALFEMO ÖNÜ 21.30 KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ ÖNÜ 21.45 KARTAL KÖPRÜSÜ DURAĞI 22.00 ÇAYIROVA MCDONANS ÖNÜ
PROGRAM
1 Gün: Bayındır Çiçek Festivali Turu için Bursa`dan Hareket

Değerli misafirlerimiz; yukarıda belirtilen saatler ve duraklardan sizleri alarak gece yolculuğuna başlıyoruz. GEZZYTUR (gezzytur.com) araç içi ikramları eşliğinde gece yolculuğumuzun sonunda sabah saatlerinde Nazarköy (Boncukköy) 'e ulaşıyoruz. 



2 Gün: İzmir -Kemalpaşa -Nazarköy -Boncukköy -Bayındır Çiçek Festivali Etkinlikleri- Yöresel Lezzetler -Tire

Bursa –Balıkesir-İzmir güzergâhını izleyerek sabah saatlerinde İzmir'e yakın mesafede Serbest alacağımız Ege kahvaltısı ardından (ekstra) Bayındır Çiçek Festivali ve İzmir Köyleri turumuzda Bayındır Çiçek Festivali gezimize başlıyoruz.

İlk gezi noktamız İzmir Köylerinden kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden rengârenk boncuklarla büyüleneceğimiz Nazarköy (Boncuk köy) Bizi kem gözlerden koruduğuna inanılan, negatif enerjiye karşı iyi geldiği söylenen el emeği, göz nuru, Köy halkının geçim kaynağı Nazar Boncuğu üretiminin yapıldığı köyümüze uğruyoruz ve boncuk yapımı atölyeleri geziyor ve yerinde alışveriş imkânı için sizlere mola veriyoruz. Ardından;

Bayındır Çiçek Festivali ve Çeşme Köyleri turumuzda Bayındır Çiçek Festivalini izlemek üzere Bayındır ilçemize hareket ediyoruz.  Burada Rehberimiz aracımızdan inmeden evvel festival kapsamında serbest zamanda yapabileceğiniz aktiviteler hakkında sizleri bilgilendiriyor ve serbest zaman veriyor.  Festival kapsamında çiçek stantlarını gezip bolca fotoğraflıyoruz. Beğendiğimiz çiçeklerden satın alıyoruz, festival alanında yorulup acıktığınızda hem dinlenip hem de bölgenin yöresel lezzetlerinden tadayım derseniz, yine Bayındır Çiçek Festivali kapsamında açılan yöresel lezzetlerden oluşan stantlardan alabileceğiniz yiyecekleri açık havada masalarda oturup yiyebilirsiniz. (Başta keşkek, dolma, gözleme vb. yiyeceklerden tadabilirsiniz.)

Festival için ayrılan sürenin dolmasıyla aracımızın yanında buluşuyor ve Tire'ye giderken yolumuz üzerinde sağlı sollu onlarca Çiçek seraları arasından ilerlerken dikkatimizi çeken bir seranın önünde mola verip çeşit çeşit çiçeklerin yapım aşamalarını fotoğraflama imkânı buluyoruz.

Ardından bugünkü programımıza Tire ile devam ediyoruz.  İzmir’in Keçecilik, nalıncılık, urgancılık, dokumacılık gibi el sanatlarıyla ünlü ilçesi. "Eski Tire Çarşısı’nı geziyoruz. Ardından serbest zaman ardından aracımıza binip otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve Akşam yemeği 4* Otelimizde.

2019 BAYINDIR ÇİÇEK FESTİVALİ program detayları daha sonra açıklanacaktır.

Sabah Kahvaltısı: İzmir'de serbest Ege kahvaltısı olarak alınacaktır. (Ekstra)
Öğlen Yemeği: Festival Alanında Serbest (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama Otelinde alınacaktır. (Tur Ücretine Dahil)



3 Gün: İzmir Köyleri- Slow Food Germiyan Köyü- Sığacık -Urla -Malgaca Pazarı -Seferihisar -Sığacık Köylü Pazarı - Alaçatı

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı ardından otelimizden ayrılıyor ve İzmir'in Köylerini keşfe çıkıyoruz.  Kimi köyler sadece taş evleri, kimisi çöpünü dönüştürmesiyle, kimisi dünyada alternatif turizm akımlarını takip etmesiyle gönlünüzü çalacak ve tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz.

Sığacık, kalabalıktan uzak, sakin ve huzurlu ortamıyla bizi hemen kendine bağlıyor Eşsiz güzellikteki koyları ve plajlarının yanı sıra gezilecek tarihi yerleri ve şirin balıkçı lokantaları ile de Seferihisar renkli bir tatil beldesi olarak dikkat çekiyor.  Sığacık Köy pazarında mola veriyoruz. 

Ardından Urla'ya geçiyoruz. Urla'da Sanat Sokağı ve Malgaca Pazarı gezileri ardından gezi noktamız Germiyan Köyü geçiyoruz.   

Türkiye’nin ilk “Slow Food Köyü” olan duvarları resimlerle bezeli Germiyan Köyü’ne geçiyoruz.  Çeşme’ye bağlı Germiyan Köyü, köyün sakinlerinden Nuran Hanım’ın eline bir palet boya ve fırça alması ile kabuk değiştirmiş. Renkli duvar resimleriyle bezeli köy sokaklarını geziyoruz. Fotoğraf molaları veriyoruz.

İçinde kimyasal ürün olmayan, temiz ve adil olarak üretilen Germiyan’a özgü, atalardan kalan onlarca yıllık tohumlar kullanılarak üretilen ürünler bulabilirsiniz. Germiyan’nın imza lezzetleri yörenin adını taşıyan, ekşi maya ile yapılan ve odun ateşinde pişirilen Germiyan Ekmeği ve Kopanisti Peyniri. Köy Kahvesi’nde de adaçayı ve karabaş otu çayı da denenmeli.  

Alışveriş ve fotoğraf molaları ardından son gezi noktamız Alaçatı’ya geçiyoruz. Arnavut kaldırımlı sokakları ve renkli pencereli taş evleri, renkli sokakları ve yöresel ürünleri ve Rüzgârgülleri ile Alaçatı sizleri kendisine hayran bırakacak. Rehberimizin anlatımları ve fotoğraf molaları ardından İstanbul'a dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Farklı GEZZYTUR (gezzytur.com) turlarında buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.

Bu köyler sadece fotojeniklikleri ile değil, ortaya koydukları duruşla da kalbinizi tekrar tekrar çalacak.

Not: Aynı programa sadık kalmak koşuluyla Rehber tur program akışında değişiklik yapabilir. (Festival Programları ve festivalin güncel akış saatlerini gösteren asıl program Festival tarihlerine çok yakın bir zamanda belli olduğundan) Rehberimiz Festival programının saat akışına göre Tur programının genel akışında bazı düzeltmeler ve uyarlamalar yapabilir.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama Otelinde alınacaktır. (Tur Ücretine Dahil)
Öğlen Yemeği: Germiyan Köyü vb serbest (Ekstra)
Akşam Yemeği: Yol üzeri Dinlenme Tesislerinde (Ekstra)



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 28.04.2024 22:03 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.