Büyük İtalya & Yunanistan & Balkan Turu Tur Programı

BÜYÜK İTALYA & YUNANİSTAN & BALKAN TURU
7 Gece – 9 Gün

Selanik Igoumenitsa Napoli Pompei Roma Floransa Pisa Siena
Venedik Milano Verona Ljublijana- Belgrad- Sofya    

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Bursa\`dan hareket Gece Yolculuğu

Değerli Gezzytur misafirleri sizleri 18.00 Korupark, 18.30 Acemler ve 19.00 Bursa Kent Meydanı önünden alarak hatıralarınıza derin bir iz bırakacak olan Büyük İtalya Yunanistan ve Balkan turuna çıkmak üzere gece yolculuğu ile turumuza başlıyoruz. 



2 Gün: Selanik - Igoumenitsa

Gümrük ve Pasaport işlemlerinin ardından Yunanistan'a giriş. Dedeağaç, Gümülcüne, İskeçe, üzerinden Selanik’e varış. Ardından Selanik Şehir Turu. Şehir turumuz esnasında Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan'ın en büyük Katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Büyük İskender Heykeli görülecek yerler arasında. Turumuzun en sonunda Ulu Önder Atatürk'ün evini ziyaret ediyoruz. Kısa bir dinlenme molası sonrası Selanik'in Kafeleri ile meşhur Kordon Boyunda yürüyüş yapıp kafelerde Yunanistan'ın meşhur kahvesi Frape'nin tadına bakıyoruz. Şehir turunun ardından serbest zaman. Rehberimizin belirttiği saatte buluşma ve Igoumenitsa Limanına hareket Yapılacak gümrük işlemlerini takiben Grubumuz için ayırtılmış yerlere geçiş ve saat 23:30’da hareket. Gecemiz feribot yolculuğu ile geçecektir



3 Gün: Bari(Brindisi) - Roma ( Pompei & Işıklar Altında Roma )

Sabah yerel saat ile 09.30’da İtalya’nın Liman kenti Bari yada Brindisi’ye varışı takiben otobüsümüz ile rehberiniz tarafından düzenlenecek yol güzergahımızdaki Antik Kent Pompe’yi indirimli fiyatla (Ekstra75 €) gerçekleştirebilme imkanı bulacağız. Bu turumuzda Vezüv Yanardağ’ının eteklerinde kurulmuş olan ve dünyanın günümüze dek eski halini en iyi yansıtacak biçimde korunmuş olan sayılı antik kentlerinden Pompei’de yanar dağ patlaması sonucu kalıntı haline gelmiş dükkânlar, köylülerin yaşamış oldukları evler, amfi tiyatro, şehir meydanı görülecektir. Ardından İtalya’nın başkenti Roma’ya hareket ve varış. Otelimize yerleşme, serbest zaman. Bir süre dinlendikten sonra, dileyen misafirlerimizle rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Işıklar Altında Roma ( By Night) Akşam Turu’nu (Ekstra 20€) gerçekleştiriyoruz. Gezimizde, Roma’nın en yüksek tepesi olan Aşıklar Tepesi’nden Romanın ışıklar altındaki halini resmetme imkanı bulacağız, ardından Navona Meydanı, Panteon, Colosseum, Via Del Corso , Piazza Del Popolo akşam ışıkları altında göreceğimiz yerlerdir. Geceleme otelimizde.



4 Gün: Roma

Sabah kahvaltısının ardından Roma Şehir Tanıtım Turunu gerçekleştiriyoruz. Görülecek yerler arasında; Hıristiyanlığın merkezi olarak kabul edilen Vatikan , San Pietro Katedrali ve ünlü mimar Bernini'nin dizayn ettiği Venedik Meydanını görüyoruz.. Sonrasında Collosseo, Roma Forumu, Traiano Forumu, Circo Massimo yarış alanı, Mussolini´nin halka seslendiği Venedik meydanı, Vittoriano Zafer Anıtı, Aşk çeşmesi {Fontana di Trevi} ve İspanyol Merdivenleri {Piazza di Spagna} bulunmaktadır. Şehirde serbest zaman. Geceleme otelinizde.



5 Gün: Roma - Floransa

Sabah kahvaltısının ardından odaların boşaltılması ve grubumuzu bekleyen özel otobüsümüz ile Floransa’ya hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Toscana bölgesinin önemli tarihi şehri Siena turuna katılabilirler. Etrüxlerden kalma tarihi orta çağ sokaklarını gezerken günümüzden geçmişe bir zaman yolculuğu yapacağız. Siena meydanını ve Gotik Roman mimarisinden örnekler göreceğiz (40 EUR). Şehre varışın ardından, FLORANSA şehir turunu gerçekleştiriyoruz. Bu turumuzda, Arno Nehri, Ponte Vecchio Köprüsü, Uffizi Sanat Galerisi, San Giovanni Battista Vaftizhanesi, Santa Maria del Fiore Katedrali ve Signoria Sarayı panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Gezi sonrası şehir merkezinde serbest zaman misafirlerimiz zamanlarını şehri daha yakından tanıyarak ve alışveriş yaparak değerlendirebilirler. Otelimize geçiş, oda dağılımı ve Geceleme otelimizde.



6 Gün: Floransa - Venedik

Alınacak Sabah kahvaltısı sonrası grubumuzu bekleyen özel otobüsümüz ile Venedik’e hareket. Dileyen misafirlerimiz Pisa turuna katılabilirler. Etrüxlerin aklımızda eğik çan kulesi ile kalan, Campo die miracoli ( Doumo meydanı) ve Silindir şeklindeki Vaftishane de Pissa’da göreceğimiz yerler arasındadır. (40 EUR) Venedik’e varışımız ile Venedik’i tanımak üzere, yürüyerek San Marco meydanına doğru hareket ediyoruz. Misafirlerimiz onayladıkları taktirde Özel vapurettolar ile ( 15 € ) tarihi San Marco Meydanına varıyoruz , Meydan ve San Marco Katedrali, Dükler Sarayı, Büyük Kanal, Rialto Köprüsü rehberimiz eşliğinde görülecek yerler arasındadır. Arzu eden misafirlerimiz rehberiniz tarafından düzenlenecek olan ekstra Gondol gezisine Ekstra(25€) katılabilirler. Gondollar ile kanallar gezisine katılarak romantik ve tarihi kanalları su üstünden daha detaylı gezme imkanı yakalıyoruz. 



7 Gün: Venedik- (Milano&Verona&Garda )

Sabah kahvaltısı ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek tam gün süreli Ekstra (90 €) Milano&Verona&Garda turunu gerçekleştiriyoruz. Gezimizde ilk olarak, İtalya’nın mermeri ile ve dünyanın en ünlü aşkının yaşandığı Romeo ve Jülyet’in evinin de bulunduğu Verona’ya varıyoruz. Eski şehiri, günümüzde halen konserlerin gerçekleştiği Tarihi Arenayı Senyörler Sarayı, Brave-Dante ve Erbe Meydanını görebilme imkânı bulacağız. Verona’dan ayrılıp bu mevsimde dünyanın birçok ülkesinden gelen turistlerin uğramadan yapamadıkları doğal güzellikleri ile ünlü Garda Gölü’nü ziyaret ediyoruz ve ardından Sanayi ve Moda şehri Milano şehir merkezine hareket ediyoruz. Yapacağımız Milano şehir turunda şehrin şık caddelerinde yürüyerek Ünlü Doumo meydanına geliyoruz. Meydanda İtalya’nın en önemli ve mimari açıdan en ihtişamlı eserlerinden biri olan Doumo Katedrali’ni görüyoruz. Galeria Vittoria Emanuele Çarşısı ve Ünlü Buenos Aires Bulvarında alışveriş yaparak Milano’daki zamanımızı tamamlıyoruz. Venedik’e hareket ve varış. Konaklama Otelimizde.



8 Gün: Venedik - Belgrad (Ljubljana)

Sabah kahvaltısı ardından odaların boşaltılması ve Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a doğru hareket. Arzu eden misafirlerimiz yol güzergâhımızda bulunan rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Slovenya’nın Başkenti 2016 European Green Capital ödüllü Ljubljana’yı (Ekstra 25 €) ziyaret edilebilecektir. Yapacağımız panoramik şehir turumuzda , Ljubljana Nehri, Parlamento binası, Ljubljana Üniversitesi, Eski meydan, Ejderha Heykeli, Dragon Köprüsü, Tivoli Park, St.Nicholas Katedrali ve Preseren Meydanı var.Şehir’den hareketle Hırvatistan üzerinden Belgrad’a varış ve Konaklama otelimizde.



9 Gün: Belgrad - Sofya - Bursa

Sabah kahvaltısının ardından odaların boşaltılması ve hareket: Öğle üzeri Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’ya varış. Varışı takiben düzenlenecek olan Sofya Panoramik şehir turu gerçekleştirilecektir. Gezimizde St. Nedelya Kilisesi, Rotonda Kilisesi, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksander Nevski Katedrali, Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi ve Banya Başı Camii, görülecek yerler arasındadır. Yapılacak otobüs yolculuğunun ardından Bursa’ya hareket ve varış. Gezimiz son buluyor. Bir başka GezzyTur organizasyonunda görüşmek dileğiyle. (Gümrük geçişlerine bağlı olarak, bir sonraki gün 03:00 saatlerinde tahmini varış süresi.)



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

GENEL BİLGİLENDİRME:

- Katılım gösteren misafirlerimizde mutlaka tur süresi boyunca geçerli Schengen vizesi bulundurma zorunluluğu vardır. (Yeşil Pasaport sahipleri vizeden muaftırlar.)

- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için , Euro bulundurmamız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

- Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.

- Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken free shop alışveriş limiti: Sigara: 3 karton, Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç), Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil) , Parfüm: 600 ml , Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet , Çikolata ve Şekerleme: 2 kg ,Kahve: 1 kg ,Çay: 1 kg

- Tur programında Rehberler hava ve yol şartlarına bağlı olarak, programda belirtilen her yeri göstermek şartı ile program akışında değişiklik yapabilirler.

- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza, 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır. Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’den ki merciler den alınan hastane raporu, iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

- Tur Programımız minimum 25 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur GezzyTur tarafından bildirilecektir.

- Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 2 Gün önce GezzyTur tarafından bildirilecektir.

- Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce GezzyTur tarafından bilgi verilecektir

- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.

- Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

- Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından GezzyTur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

- Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan GezzyTur sorumlu tutulamaz.

- Ekstra turlar, servis aldığımız yerel GezzyTur tarafından en az 15 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

-  Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

-  Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken Check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemler olup, misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında ilgili havayolu kontuarlarında ya da on-line olarak havayolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.

- Tura katılım için GezzyTur tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden GezzyTur sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.

- GezzyTur, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. GezzyTur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

- Turlarımızda Kullanılan Araç Tipleri Kişi Sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.

Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)  *Mercedes Travego/Tourismo   *NEOPLAN Cityliner/Tourliner -*Temsa Safir/Maraton *Man Fortuna 

Midibusler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır) *Isuzu Turkuaz , *Otokar Mega 

Minibusler: ( 16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır) *Vw Volt , *Mercedes Sprinter

-Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satışını gerçekleştirmiş sayılır.


İptal Şartları

YURT DIŞI TURLARINDA: 

Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza, 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır. Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’den ki merciler den alınan hastane raporu, iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 29.03.2024 16:08 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.