Bozcaada-Assos Kazdağları Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 1 Gece 2 Gün 
KONAKLAMA ve KONSEPT:  1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama 
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: Bozcaada Merkez -Ada Turu -Ayazma Plajı -Bozcaada Kalesi - Rüzgar Gülleri Polente Feneri -Athena Tapınağı--Tahtakuşlar Köyü Etnoğrafya Müzesi -Zeus Altarı-Adatepe Köyü-Kazdağları -Hasanboğuldu ve Sutüven Şelaleleri 

 
HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: (Turumuz gece hareket eder)

  • 01.30 KORUPARK ÖNÜ
  • 02.00 BURSA KENT MEYDANI
  • 02.30 GÖRÜKLE 
Kalkış Yerleri: 01.30 KORUPARK ÖNÜ 02.00 BURSA KENT MEYDANI 02.30 GÖRÜKLE
PROGRAM
1 Gün: Bozcaada Merkez -Ada Turu -Ayazma Plajı -Bozcaada Kalesi - Rüzgar Gülleri Polente Feneri -Serbest zaman

Belirtilen noktalardan hareketle yolculuğumuza başlıyoruz.Yol üzerinde alacağımız kahvaltı ardından ilk Feribot ile Geyikli İskelesinden Bozcaada'ya yaya geçiyoruz. (2018 Yılı Trafik düzenlemeleri gereği yoğun sezonda Midibüs, Minibüs, Otobüs girişine izin verilmemektedir.) Aracımız geçmiyor.Şirin sokakları ve eski Rum evleriyleüzüm bağlarıylapırıl pırıl deniziyle bizi büyüleyecek olan Bozcaada’nın sokaklarını gezmeye başlıyoruz.  Bozcaada’nın tarihi hakkında bilgi alıyoruz ve sokaklarını geziyoruz. Sonrasında öğle yemeğimizi alacağımız adaya özgü meze ve balıkları tadacağımız restaurantımıza geçiyoruz. Yemek sonrası Çınaraltında kahvelerimizi yudumlayıp dinleniyoruz. Ardından serbest zaman. Serbest zamanda isteyenler ; Adanın girintili çıkıntılı koylarını takip ederek gözümüz mavinin tüm tonlarına doyarak Ayazma’ya geçebilir.  Ayazma plajında denize girebilirsiniz.Sonrasında üzüm bağlarını ve bağevleri arasından keyifli bir yolculukla Polente Fenerine geçebilirsiniz. Burada Rüzgar Gülleri fotoğraflayıp, temiz ada havası, kekik kokuları ve Rüzgar güllerinin sesi eşliğinde fotoğraflarımızı çekip Bozcaada iskelede buluşma ardından Geyikli feribotuna binip Bozcaada'dan ayrılıyoruz. Geyikli iskelesinde aracımıza binip,Dönüş yolumuzda Çanakkale'de Truva atı önünde hatıra fotoğraflarımızı çektiriyoruz. Ardından Çanakkale merkeze geçip Çanakkale Truva Atı hatıra fotoğrafı gezileri sonrası otelimize geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelde.

 

Not: Aynı programa sadık kalmak koşuluyla Rehber tur programında değişiklik yapabilir. Bozcaada feribot sefer saatlerinin işletici Gestaş tarafından saat değişiklikleri sonucu oluşan gecikmelerden dolayı firmamız sorumlu tutulamaz.

Sabah Kahvaltısı: Yol üzerinde serbest olacak alınıyor. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Güzergâh ve Rota Bilgileri: Bursa- Bozcaada-Çanakkale 
Konaklama Otelleri : Oytunpark otel- Assos Otelleri 

 



2 Gün: Assos -Athena Tapınağı-Kazdağları -Hasanboğuldu ve Sutüven Şelaleleri -Tahtakuşlar Köyü Etnoğrafya Müzesi -Zeus Altarı -Bursa

Sabah otelimizde alacağımız  kahvaltı ardından  Behramkale olarak bildiğimiz Assos’a doğru hareket ediyoruz. Assos’a vardığımızda kısa bir tırmanışın ardından M.Ö 5. yy. tarihlenen Athena Tapınağının bulunduğu Akropol adını verdiğimiz tepeye çıkıyoruz. Tapınağı gördükten sonra Ege Denizi’nin muhteşem manzarasıyla büyüleneceksiniz, eğer şanslıysanız Türkiye’ye oldukça yakın Girit ve Eğriboz’dan sonra Yunanistan’ın 3. büyük adası olan Midilli Adası’nı görebilirsiniz. Büyük İskender’in hocası Aristoteles’in felsefe okulunun da bulunduğu Assos’un Akropolü ’nü geziyoruz. Buradan  Assos limana iniyor ve serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından  kurucusu Alibey Kudarın kendine özgü anlatımı ile müzeyi geziyoruz.Yolumuz üzerinde Zeytinyağı Müzesinde zeytinyağı yapımı hakkında bilgiler alıp, tadım sonrası alışverişimizi yapıyoruz. Tarihte ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Zeus Altarına uğrayıp buranın mitolojik öyküsünü dinliyoruz. Manzaranın güzelliği adeta  bizi büyülüyor.Burada manzaraya karşı fotoğraflarımızı aldıktan sonra özel bir müze olan Tahtakuşlar Köyündeki Etnografya müzesini geziyoruz.Rum köyü Adatepe ’ye geçiyoruz. Taş evleriyle ünlü köyün meydandaki şirin köy kahvesinde yorgunluk molasının ardından köyü turlayıp  Kazdağı’nın eteklerinde Yörük köyü Zeytinli ’nin içerisinden Milli Park sınırları içerisinde bulunan Hasan Boğuldu ’ya varıyoruz. Hasan Boğuldu ’da bizi büyüleyici bir doğa karşılıyor. Büyük çam ağaçları arasında tertemiz havayı içerimize çekerek patika yollardan filmlere konu olmuş Hasan Boğuldu göletine ulaşıyoruz. Burada rehberimizden efsaneyi dinledikten sonra dönüş yolumuz üzerinde bulunan köylü pazarından alışveriş yaparak Sütüven Şelalesine geçiyoruz. 17 Metre yükseklikten dökülen şelalemizde fotoğraf molası verdikten sonra turumuzu güzel anılarla bitiriyor ve dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Siz değerli misafirlerimizi almış olduğumuz noktalara bırakarak bir sonraki Gezzytur.com organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı:  Otelde alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Yol üzeri dinlenme tesisinde alınıyor (Ekstra)

Güzergâh ve Rota Bilgileri: Çanakkale- Assos- Kazdağları-Bursa
Konaklama: DİKKAT BU GECE KONAKLAMA YOKTUR.

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 30.04.2024 07:52 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.