Küre Dağları Ve Kastamonu Turu Tur Programı

Hep Birlikte Kastamonu Küre Dağları'nın Vadilerini, Şelalelerini, Mağaralarını ve Kanyonlarını Keşfedeceksiniz. Bozulmamış Bir Köy Yaşamı ve Mimarisi de Nadir Karşılaşacağınız Güzellikte Olacak. Ve Safranbolu'da Safran Çiçeği ile Birleşen Tarihin Kokusunu İliklerinize Kadar Hissedeceksiniz..


Pınarbaşı, Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Azdavay, Çatak Kanyonu, Safranbolu, Yörük Köyü, Cam Teras, Ters Ev, Eski Çarşı, Safranbolu Evleri, Lokumcular, Tarihi Kent Meydanı, Tarihi Hamam, Hıdırlık Tepesİ

Kalkış Yerleri: İstanbul 21.00 Bakırköy- 22.30 Mecidiyeköy yapı kredi bankası -23.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi
PROGRAM
1 Gün:

Belirtilen noktalardan hareketle yolculuğumuza başlıyoruz.  

KALKIŞ SAATLERİ VE DURAKLARI: GECE HAREKET EDER (Tur kalkış tarihinin önceki gecesi)

  •  
  • İSTANBUL HAREKET DURAKLARI

    21:00 Bakırköy İncirli Alfemo Önü

      21:30 Mecidiyeköy Yapı Kredi Bankası Önü

      22:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi

     

    BURSA HAREKET DURAKLARI

    21:00 Korupark Avm Önü

    21:30 Kent Meydanı Avm Önü



2 Gün: İzbeli Çiftliği- Pınarbaşı-Azdavay- Horma Kanyonu- Valla Kanyonu-Ilıca Şelalesi- Çatak Kanyonu-Daday At çiftliği

Sabahın erken saatlerinde  etrafı ormanlarla çevrili her tarafı tarih kokan 400 yıllık izbeli çiftliğinde kahvaltı molası veriyoruz.  ( Extra ) Kahvaltı molamız ardından Kahvaltı Sonrasında, Daday`da doğa harikası, alternatif turizm anlayışı yaratan, özgürlüğün ve tabiata doymanın keyfini sunan, Atlı geziler, doğa yürüyüşleri, kuş gözlemciliği, fotoğrafçılık, yeni başlayanlara at binicilik eğitimleri gibi aktiviteler için sizleri At Çiftliğinde ağırladıktan sonra Pınarbaşı`na doğru hareket ediyoruz. Sırayla Kaşkalar, Kimmerler, Lidyalılar, İranlılar, Helenler, Pontuslar, Romalılar, Bizanslılar ve Çobarlar`ın hakim olduğu Pınarbaşı`na ulaştığımızda rotamızı Horma Kanyonu`na doğru çeviriyoruz. Kanyonun içinden geçe Zara ismiyle anılan çay, en son alt bölümündeki Ilıca Şelalesi`nden çıkıyor. Batı Karadeniz`in tüm güzelliklerini gözler önüne seren, Doğa Yürüyüşü için oldukça elverişli bir yapıya sahip, doğa fotoğrafçılığı için de bulunmaz bir yer olan Horma Kanyonu`nda, doğa içerisinde zamanınızı kartpostalları andıran fotoğraflar çekerek ve oksijen dolu bu kanyonda tüm haftanın yorgunluğunu atarak geçireceksiniz. Buradan sonra valla kanyonuna geçiyoruz. Seyir terasında fotoğraflarımızı alıyor ve  ardından yeşil ile mavinin birleştiği Ilıca Şelalesi`ne doğru yaklaşık 3 km olan tahta yoldan yürüyüşümüze başlıyoruz. Yaklaşık 14 m yükseklikten dökülen su ve döküldüğü yerde muhteşem bir gölet, görüntüsüyle insanın içini açan, suyun ve kuşların sesiyle sizi bambaşka yerlere götüren Karadeniz`in saklı güzelliği Ilıca Şelalesi`nde gezimizi tamamlayıp Azdavay`da bulunan Çatak Kanyonu Cam Teras`a doğru yola çıkıyoruz. Bu muhteşem manzara da vereceğimiz molanın ardından Kastamonu`ya ulaşarak vereceğimiz  Öğle Yemeği Molası sonrasında 1985 - 1990 yılları arasında, Prof. Dr. Heykeltıraş Tankut Öktem` e yaptırılmış Şerife Bacı Anıtı, 26 Ağustos 1885 tarihinde temeli atılan Saat Kulesi, 1902 yılında Vali Enis Paşa tarafından hizmete açılan Hükümet Konağı, Komnenoslar Sülalesi tarafından ilk inşası yapılmış Kastamonu Kalesi`ni fotoğrafladıktan sonra Safranbolu`da bulunan Cincihan otele konaklamaya geçiyoruz konaklama ve akşam yemeği otelde.

 

Sabah Kahvaltısı: Yol üzeri dinlenme tesisinde alınacaktır. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Teknede alınacaktır.  (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır. (Tur fiyatına dahil)
Konaklama Oteli: Cincihan Otel (Safranbolu )

 



3 Gün: Hıdırlık Tepesi- Cam teras- Ters Ev -Kaymakamlar evi- Cincihan- Yemeniciler Çarşısı- Bulak mencilis mağarası

Otelde alacağımız kahvaltı ardından 17 Aralık 1994 tarihinden beri Dünya Miras Listesi`nde yer alan Safranbolu`ya vardığımızda ilk olarak, Eski Hükümet Konağı`nı, İzzet Mehmet Paşa`nın yaptırdığı Saat Kulesi`ni ve şehiri kuş bakışı izleyebileceğimiz, Safranbolu`ya ilk gelen Türklerin konuşlandığı, Yağmur Duaları ile Hıdırellez Kutlamalarının yapıldığı Hıdırlık Tepesi`ne varıyoruz. Köstendik Kaymakamı Hasan Paşa`nın Türbesi`ni ve Atatürk`ün Doktoru Ali Yaver Ataman`ın Mezarını ziyaret ediyoruz. Ardından Tarihi Safranbolu`da yer alan Cinci Hüseyin Efendi`nin yaptırdığı Cinci Han ve Hamamını panoramik, İzzet Paşa Camii`ni ve üzerine kurulduğu Akçasu Kanyonu`nu, Köprülü Mehmet Paşa Camii ve avlusundaki Güneş Saatini, Yemeniciler Arastası`nı, Demirciler Çarşısı`nı, Safranbolu Kışlası Kumandanı Kaim-Makam Hacı Mehmet Efendi`nin Konağı olan Kaymakamlar Evi`ni geziyoruz. Gezilerimizin bitiminde, İmren Lokumları`na varıp Safranbolu Lokumu alışveriş yapıyoruz. Sonrasında Tokatlı Kanyonu üzerinde bulunan (Ekstra) Cam Terast`a görülmeye değer eşsiz manzarayı izleyip, Bilal Özdemir`in ailesinin 1980`li yıllarda kullandığı eşyaların tavanda yer aldığı (Ekstra) Ters Eve gidiyoruz. Safranbolu’nun en ilginç ve büyüleyici noktası , muhteşem bir atmosfere sahip olan Bulak mencilis mağarası 'nı görüyoruz. Safranbolu merkezde serbest zaman veriyor ve alışveriş molamızın ardından dönüş yolculuğuna geçiyor bir başka gezzytur.com organizasyonunda buluşmak üzere  vedalaşıyoruz. 

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır. (Tur fiyatına dahil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Yol üzeri dinlenme tesisinde alınacaktır. (Ekstra)

 

NOT BU  GECE KONAKLAMA YOKTUR.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 29.04.2024 01:49 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.