Beypazarı - Ankara Turu Tur Programı

Beypazarı'nın güzelliklerini keşfetmeye gidiyoruz. 

 
 
Kalkış Yerleri: Korupark AVM (01:30) Görükle (02:00) Küçük Sanayi Metro (02:15) Acemler Metro (02:20) Nilüfer Metro (02:20) Kent Meydanı AVM (02:30)
PROGRAM
1 Gün: Gece Yolculuğu

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak GezzyTur (Gezzytur.com) araç içi ikramlarımız eşliğinde hatıralarınızda iz bırakacak Beypazarı-Ankara turumuza başlamak üzere yolculuğa çıkıyoruz. Eskişehir - Ankara güzergâhını kullanarak vereceğimiz molalar ile birlikte sabah saatlerinde Beypazar`ına  varıyoruz



2 Gün: Beypazarı - İnözü Vadisi - Hıdırlık Tepesi - Tarihi konaklar

Keyifli bir turun ilk noktası olan Beypazarı` na doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık altı saat sürecek yolculuğumuz ardından, sabah erken saatlerde Beypazarı `na varıyoruz. Doğal atmosferiyle bizi karşılayacak olan İnözü Vadisi` nde alacağımız köy kahvaltımızın ardından Beypazarı`nın eşsiz manzarasını izleyebileceğimiz Hıdırlık Tepe` sine gidiyoruz. Burada Beypazarı hakkında rehberimizin bizi bilgilendirmesi eşliğinde; manzarayı fotoğrafladıktan sonra, aracımızla Beypazarı merkeze iniyor; geleneksel kültürümüzü yaşatan Beypazarı Evleri` ni, Halk Evi` ni ve Yaşayan Müze` yi geziyoruz. Tarihte zamanın durduğu; ve sizin kapısını çalmanızı beklediği bir evi Yaşayan Müze` yi gezerken; sıradan müzelerden farklı olarak tarihe dokunacağız. Hacivat-Karagöz Perde Oyunu, Ihlamur Baskı, Kurşun Dökümü, Ebru Sanatı, Türk kültürü` nde kahve ve şerbet geleneği, Hat Sanatı, Türk Masalları Anlatımı, Çocuk oyunları ve aktiviteler... Müze gezimizin ardından, vereceğimiz serbest zamanda geleneksel lezzetlerin sunulduğu Beypazarı Çarşısı `nda öğle yemeğimizi alıyor; alış veriş yapma fırsatı buluyoruz. İlçenin meşhur elişi gümüş atolyelerine uğrayarak, dar sokaklarda yapacağımız yürüyüş sonrasında, konaklama ve akşam yemeği için otelimize geçiyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı:  Beypazarında  serbest olacak alınıyor. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiğirestoranda alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde  set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)



3 Gün: Ankara - Anadolu Medeniyetleri Müzesi - Ankara Kalesi - TBMM - Anıtkabir

Sabah, otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından; Ankara`ya doğru yola çıkıyoruz.  Tarihinde on bin yıllık serüvene sahip Başkentimizi tanımaya ``1997 Avrupa` da Yıllın Müzesi`` ödülüne sahip   Anadolu Medeniyetleri Müzesi `ni gezerek başlıyoruz. Müzeyi gezerken; hem Ankara` nın tarihi boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetleri tanıma fırsatı bulacak; hem de bu süreçte İnsanoğlu` nun yaşam evreleriyle ilgili bilgi almış olacağız. Müze gezimizin ardından; Ankara` yı zirveden seyreden Ankara Kalesi `ni göreceğiz. Kale gezimizin ardından, Türkiye Cumhuriyeti` nin kuruluşuna ve İnkılapların oluşturulmasına ev sahipliği yapmış olan  Kurtuluş Savaşı Müzesi  (1. Meclis Binası)` ni  ve Cumhuriyet Müzesi  (İkinci Meclis Binası) nı gezeceğiz. Sonrasında, Ulu Önder` in naaşına geçici bir süre ev sahipliği yapmış olan Ankara Etnografya Müzesi `ni gezme ve bu müzede Türk Kültürü ve geleneklerini tanıma fırsatı bulacağız. Ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk` ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir , Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Atatürk` ün kabri olmasının yanı sıra, mimarisinde de anlamlı özelliklere sahip olan Anıtkabir `i gezerken ilgi çekici birçok bilgi edineceğiz. Anıtkabir ziyaretimizin ardından, Atatürk` ün desteğiyle bataklıktan ormanlık bir araziye dönüştürülen Atatürk Orman Çiftliği `nde Atatürk` ün Selanik` te doğduğu evin birebir kopyası olan Atatürk Evi `ni ziyaret edeceğiz. Tamamladığımız Ankara Turu` muzun ardından; Bursa`ya dönüş yolculuğuna geçiyoruz.

 
Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Tur güzergâhımızda yâda tavsiye restoranlarda (Ekstra)
Akşam Yemeği: Yol üzerinde dinlenme tesislerinde (Ekstra)
 


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 30.04.2024 23:19 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.