Butik Kapadokya Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 2 Gece 3 Gün (GECE YOLCULUKLARI DÂHİL TOPLAM)
KONAKLAMA ve KONSEPT: 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
KONAKLAMA YERLERİ: FOSL CAVE OTEL 
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELEROrtahisar Köyü-Ethem Usta’nın Yeri-Çavuşin köyü-Çanak-Çömlek Atölyesi-Orta Asya  Vadisi Kırgız Otağı-Avanos Sallanan Köprü-Zelve Açık Hava Müzesi-Devrent-Taş Atölyesi-Aşk Vadisi-Üç güzeller- Kızılçukur vadisi-Özkonak Yer altı şehri 

 

 

HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: (Turumuz gece hareket eder.)

  • 21.30 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ÖNÜ
  • 22.00 BAKIRKÖY İNCİRLİ ALFEMO ÖNÜ
  • 23.00 KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ ÖNÜ 
  • 23.15 KARTAL KÖPRÜSÜ OTOBÜS DURAKLARI
Kalkış Yerleri: 21.30 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ÖNÜ 22.00 BAKIRKÖY İNCİRLİ ALFEMO ÖNÜ 23.00 KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ ÖNÜ 23.15 KARTAL KÖPRÜSÜ OTOBÜS DURAKLARI 23.30 ÇAYIROVA MC DONALDS ÖNÜ
PROGRAM
1 Gün: Gece Yolculuğu Tura başlama

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak GezzyTur (Gezzytur.com) araç içi ikramlarımız eşliğinde hatıralarınızda iz bırakacak Kapadokya turumuza başlamak üzere yolculuğa çıkıyoruz. Bolu- Ankara güzergâhını kullanarak vereceğimiz molalar ile birlikte sabah saatlerinde Nevşehir’e varıyoruz.



2 Gün: Ortahisar Köyü-Ethem Usta`nın Yeri-Çavuşin köyü-Çanak-Çömlek Atölyesi-Orta Asya Vadisi Kırgız Otağı-Avanos Sallanan Köprü-Zelve Açık Hava Müzesi-Devrent-Taş Atölyesi-Aşk Vadisi

Sabahın erken saatlerinde peribacalarının doyumsuz manzarasını izleyerek kahvaltımızı yapıyor ve güne başlıyoruz. İlk durağımız olan doğal güzellikleri eski tarihsel yapıları ilginç narenciye ambarları ve  göreme kaya kiliselerine olan benzerliği ile ünlü Ortahisar köyünü rehberimiz eşliğinde gezerek programımıza başlıyoruz.  Sırasıyla köy içinde göreceğimiz kiliseler ve tarihi kalıntılarla geçmişe doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Buradaki gezimizi tamamladıktan Ortahisar kalesini net bir şekilde görebileceğimiz kafemize geçiyor ve kısa bir çay kahve molası veriyoruz. Sonrasında  Kiliseler cenneti olarak adlandırılan Çavuşin köyü’ne ulaşıyoruz. Rehberimiz eşliğinde Roma döneminden günümüze kadar varlığını korumuş olan bu köyü adım adım keşfe çıkıyoruz. Buradaki gezimizin ardından Kör de bilir Avanos'un yolunu/ Testi, bardak kırığından bellidir" diyerek Çanak-Çömlek diyarı Avanos’a gidiyoruz. Burada El yapımı çömleklerin olduğu bir atölyede kısa bir zaman veriyoruz. Ardından öğle yemeğimiz için Atölye sonrası dinlenmek ve tas kebabı gibi yöresel tatlarla tanışmak üzere mağara içine yapılmış restoranımıza ulaşıyoruz, dileyen misafirlerimiz öğle yemeği hizmetini burada alabilirler. Yemek ardından ilk olarak kırgız bir ailenin açtığı Ortahisar vadisi kırgız otağına geçiyor burada fotoğraf molası verdikten  Kızılırmak kenarına geçiyor ve sallanan köprü üzerinde fotoğraflarımızı çekiyor ve yorgunluk kahvelerimizi içmek için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Kapadokya bölgesinde en uzun süre kullanılmış yerleşim yeri olan Zelve Açık hava müzesine gidiyoruz. Profesyonel Kokartlı Rehberimiz eşliğinde Zelve Vadisini gezmeye başlıyoruz. Kaya evleri ile dikkat çeken vadiye adım attığınızda ortamın büyüsüne kapılacak ve uzun zaman önce bu kaya evlerin içerisinde yaşayan insanları hayal ederek tarihin tüm görüntüsünü ve kokusunu içinize çekebileceksiniz. Vadi gezimizi tamamlayıp  Güzel Atlar Diyarının  büyüleyen köşelerinden biri olan diğer vadilerden farklı yürüyerek değil de hayal kurarak gezebileceğiniz  Devrent ( Hayal Vadisine) ulaşıyoruz. Burada diğer vadiler gibi kilise, roma mezarları, veya kayadan oyulmuş yerleri görmeyeceksiniz ama başta dediğimiz gibi bu vadide kendi kahramanlarınızla kendi masalınızı  yaratacaksınız.  Hayal vadisinde fotoğraflarımızı aldıktan sonra Taş atölyesine geçiyor burada   alışveriş molası veriyoruz. Ardından dileyen misafirlerimizle Aşk vadisinde Atv turuna katılım sağlıyoruz ve günümüzü sonlandırıp konaklama ve akşam yemeği için Ürgüp’te bulunan otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği sonrasında dileyen misafirlerimiz Türk Gecesi etkinliğine katılım sağlıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Uçhisar’da serbest olacak alınıyor. (Ekstra)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği Mağara konseptli restoranda alınıyor (Ekstra)

Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe  veya set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhi

Güzergâh ve Rota Bilgileri: * Güzergâh: İstanbul - Ankara - Göreme / 745 KM



3 Gün: Üç güzeller- Kızılçukur vadisi-Özkonak Yer altı şehri

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı ardından gezimize devam ediyoruz. İlk durağımız Kapadokya’nın Ünlüleri olarak bilinen Üç güzeller peri bacaları olacak rehberimizden buranın hikayesini dinliyoruz.Ve Kapadokya’nın en romantik alanlarından biri olan ve her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Kızıl çukur Vadisini gezmeye başlıyoruz. Kapadokya’nın tüm karakteristik özelliklerine sahip olan Kızıl Vadi, kızıl tüf kayalara sahip  bir alan düzgün bir patika eşliğinde etrafın kızıl görünümleri arasında güvercinlikleri de görerek harika bir yürüyüş süreci geçirebilirsiniz. Üzüm bağlarının yolculuğunuza eşlik etmesiyle birlikte kilise görmek isteyenlere Haçlı Kilisesi’ne kadar bu ihtişamlı yollar eşlik ediyor. Burada yapacağımız keyifli vadi yürüyüşü ardından bundan asırlar önce İdiş Dağı’nın kuzey yamaçlarına, tüf tabakasının en yoğun olduğu bir vadi içine yapılmış Özkonak Yeraltı Şehrine ulaşıyoruz. Kapadokya öyle bir yer ki, ‘altını üstüne getirerek gezmek’ deyimi tam da buranın gezgini için söylenmiş. Çünkü yerin altı, üstü, hatta bulutlarının arası derken zaman makinesine binmiş gibi eşsiz bir geçmiş yolculuğuna çıkarıyor, kendini unutturmuyor, yine çağırıyor. İşte Özkonak Yeraltı Şehri’de Kapadokya’nın yerin altındaki cevherlerinden, yıllar boyunca saklı kalmış hikayelerinden biri rehberimiz eşliğinde burayı geziyor ve yavaş yavaş dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Yol üzerinde vereceğimiz öğle yemeği molası ardından turumuzu bitiriyor ve dönüş yolculuğuna çıkıyoruz.

Siz değerli misafirlerimizi almış olduğumuz noktalara bırakarak bir başka Gezzytur.com organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Tur güzergâhımızda yâda tavsiye restoranlarda (Ekstra)

Akşam Yemeği: Yol üzerinde dinlenme tesislerinde (Ekstra)

 

Güzergâh ve Rota Bilgileri: Şehir gezileri 35Km | Ürgüp – Ihlara vadisi (92Km) | Ihlara Vadisi – Tuz Gölü (120Km) | Tuz gölü – İstanbul  (745Km)

Konaklama: DİKKAT BU GECE KONAKLAMA YOKTUR.

 

Mola Yerleri: Ağaçlı Dinlenme Tesisleri – Polatlı başkent Dinlenme Tesisleri – Genç Ömür Dinlenme Tesisleri

 

 

KAPADOKYA’DA YAPILACAK AKTİVİTELER

 

 

Kapadokya, dünyada eşi benzeri olmayan peri bacaları ile nam salmış olağanüstü bir coğrafyadır. İşte bu güzeller güzeli coğrafyaya bir an önce kavuşmayı hayal eden herkesin aklındaki ilk soru “Kapadokya’da neler yapılır ?” olur. Kapadokya, gezilecek ve görülecek yerlerinin yanında, Kapadokya balon turu, atv turları, vadi yürüyüşleri ve daha nicesi ile tam bir aktivite merkezidir. Size Özel Aktivitelerimizi hazırladık!

 

BALON TURU  :

ATV TURU : 200 TL ( 2 KİŞİ BİNEBİLİR 2 SAATLİK TUR FİYATIDIR )

AT SAFARİ TURU : 200 TL ( 1 SAATLİK FİYATI )

TÜRK GECESİ : 120 TL KİŞİ BAŞI ( SINIRSIZ ALKOL-MEZE-MEYVE- VE  YÖRESEL OYUNLAR VE EĞLENCE)

 

 

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 16.04.2024 11:38 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.