Bursa Hareketli Sofya-Plovdiv Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 2 Gece 3 Gün (GECE YOLCULUKLARI DÂHİL TOPLAM)
KONAKLAMA ve KONSEPT: 1 Gece Oda Kahvaltı Konaklama
KONAKLAMA YERLERİ: Sofya Şehir Oteli
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: Sofya, St. Nedelya kilisesi, Rotanda Kilisesi, Rus Kilise'si, Aya Sofya Kilise'si, Aleksander Nevski Katedrali Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı, Plovdiv, Batenberg Caddesi , Balabanov evi, Georgi Mavridi´nin evi, Djumaya camisi
HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: (Turumuz gece hareket eder.)

  •  Bursa Gezzytur Ofis önü (18.00)
  •  Kadıköy Evlendirme Dairesi (21.00)
  •  Beşiktaş Yıldız Camii önü (21.30)
  •  Bakırköy Ömür Alışveriş Merkezi Önü (22.00)
Kalkış Yerleri: 18:00 Bursa Gezzytur Ofis önü, 21:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı, 21.30 Beşiktaş Yıldız Camii önü, 22.00 Bakırköy Ömür Alışveriş Merkezi Önü
PROGRAM
1 Gün: Bursa- İstanbul - Edirne - Sofya

Siz değerli misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak GezzyTur araç içi ikramları eşliğinde Çorlu – Edirne-Kapıkule karayolu takip edilerek Kapıkule sınır kapısına varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Haskovo–Plovdiv-Sofya karayolu takip edilerek Sofya'ya ulaşıyoruz. Yaklaşık yolculuk süresi normal hava şartları ve gümrük geçiş süreleri dâhilinde 11 saat sürmektedir.



2 Gün: Sofya

Sabah saatlerinde SOFYA'ya ulaşıyoruz. Sabah kahvaltımızı ekstra ücret ödeyerek otelimizde aldıktan sonra panoramik şehir turumuza başlıyoruz.; St. Nedelya kilisesi, Rotanda Kilisesi, Rus Kilise'si, Aya Sofya Kilise'si, Aleksander Nevski Katedrali Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı görülecek yerler arasındadır. Ayrıca Ulu Önder Atatürk'ün Yeniçeri Elbisesi ile katılmış olduğu ünlü balonun yapıldığı Ordu Evini de görüyoruz. Şehir turu sonrası serbest zaman akşam konaklama otelimizde. Arzu eden misafirlerimiz ile akşam Bulgar Taverna Eğlencesine katılıyoruz. (30 Euro) ve Casino turu.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklayacağımız otelde alınacaktır (Ekstra)
Öğle Yemeği: Serbest olarak alınacaktır.(Ekstra)
Akşam Yemeği: Serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)



3 Gün: Sofya - Plovdiv (Filibe) - Edirne - İstanbul-Bursa

 Sabah Sofya'da otelimizde kahvaltımızı alıyoruz. Kahvaltı sonrası otelden hareket ederek iki saatlik yolculuk sonrasında Plovdiv'e geliyoruz. Bulgaristan'ın ikinci büyük kenti olan Plovdiv, uzun geçmişinde İslam-Türk kültürüne büyük hizmetler sunmuştur. 4000 yıl önceden beri yaşamın devam ettiği şehirdir. Mükemmel modern ve eski çağların mimarisini birleştiren yer. En ilgi çeken Eski Plovdiv adında şehrin en eski bölümü - NÖBET TEPE üzerinde bulunuyor. Bizans, Yunan ve Osmanlı devletlerinin bıraktığı izleri, şehrin alışveriş merkezlerini, koruma altındaki eski şehri görme olanağımız olacak. Şehrin en hareketli alışveriş ve eğlence merkezi olan Batenberg Caddesi gezilecek. Argır Kuyumcuoğlu'nun evi (etnografya müzesine çevrilmiş), Plovdiv’e özel en mükemmel simetrik ev örneği, Balabanov evi (orijinal ev düzenlemesiyle, günümüzde her türlü kültüler faaliyetlere ev sahipliği yapıyor) ve Georgi Mavridi´nin evi. Eski Roma çağından kalma Antik amfi tiyatro - bir sonraki görülmeye değer yer. Djumaya camisi, Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken eski yapıt. Plovdiv´in en eski kiliseleri de göreceğimiz yerler- Aya Konstantin, Elena ve Aya Nedelya. Alışveriş ve şehri dilediğinizce gezebilmeniz için serbest zaman. Gezimiz sonrasında azınlık Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Haskova şehrinin içerisinden panoramik olarak geçtikten sonra Türkiye’ye hareket ediyoruz. Akşam saatlerinde gümrük kapısına geliyoruz. Önce Bulgaristan daha sonra Kapıkule Türk Sınır kapısındaki pasaport, gümrük işlemleri ve free shops alışverişinden sonra Türkiye’ye giriş yapıyoruz. Çorlu yolu üzerinden gece İstanbul’a ulaşarak, önce İstanbul  misafirlerimizi  daha sonra Bursa misafirlerimizi almış olduğumuz noktalarda bırakarak turumuzu sonlandırıyor ve bir başka Gezzytur organizasyonunda buluşabilmek dileklerimizle vedalaşıyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)
 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 06.05.2024 15:29 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.