Olimpos Dağı Eteklerinden Gelidonya Fenerine Likya Yolu Tur Programı

Anadolu'nun Likya Sahili olarak bilinen güney bölgesinde doğal güzellikler ve tarih bizleri bekliyor. Türkiye'nin ilk uzun mesafe yürüyüş parkuru olan Antalya, Fethiye arasında bulunan Likya Rotası olarak adlandırılır. Bölgenin en güzel ve yürüyüş alanlarından yaklaşık 500 kilometre işaretli parkur geçmektedir. Likya yolunun tamamını tek seferde almak çok zor ve uzun bir yolculuk olduğu için turistler ya bu enfes yolun en çekici kısmını ziyaret ederler ya da uzun süreli ortak tatil planı yapmayı tercih ederler ki bu da kısmi bir yürüyüşle yapılır. bu yol.

Hazırladığımız bu gezi için sizler için Likya Yolu'nun etkileyici alanını da içeren kısa bir plan hazırladık. Ulupınar ile Karaöz arasında bazen doğa harikalarından geçerek, bazen de bölgedeki önemli tarihi yerleri ziyaret ederek kısa bir yürüyüş planı oluşturduk. Bu tur sizi çam ormanı ile antik kent arasındaki patikanın yanı sıra güzel Akdeniz sahiline götürecek ... Bölgenin güzelliğini biliyor olabilirsiniz ama bu sefer sizi görüntünün bir parçası olmaya ve deneyimlemeye davet ediyoruz.

Deniz kıyısına paralel dağlardan geçen ve tüm bölgeye bakan rotalar, ormana açılan ve fenerden başlayan rotalar bu kısa tura dahildir. Bu tur, heyecanlı ve konforlu bir tatil sizin için Gezzytur.com tarafından özel olarak hazırlanmıştır.

Kalkış Yerleri: ANTALYA HAVAALANI VE ANTALYA OTOGAR BULUŞMA
PROGRAM
1 Gün: ULUPINAR-PHASELİS ANTİK KENTİ- ÇIRALI YÜRÜYÜŞ-

Sabahın erken saatlerinde  Antalya’da buluşuyoruz. Ve Ulupınar’a  doğru yola çıkıyoruz.Burada Şelaleler arasında köş diye tabir edilen platformlarda kurulu sofralarda hem istirahat edip hem sabah kahvaltımızı yapabiliriz. Temiz hava eşliğinde yapacağımız kahvaltı ardından  Phaselis antik kentine doğru yola çıkıyoruz. Phaselis Antik Kenti, deniz kenarında bulunan Likya şehirlerinden biridir. Agora ve banyo kalıntıları hala şehir merkezinde duruyor. Phaselis Antik Kenti gezisinden  sonra öğle yemeği yiyeceğimiz ve yürüyüş için son hazırlıkları yapacağımız Ulupınar köyüne hareket ediyoruz. Burada öğle yemeği molası ardından Ulupınar deresinin kenarında su sesinin verdiği rahatlatıcı etki ile yürüyüşümüze başlıyoruz. Chimera olarak bilinen yanartaş’a  çam ağaçları altından ve patika yollardan geçerek ulaşıyoruz. Bu tepenin üzerinde, sürprizimizi bekliyoruz. Yüzyıllardır var olan boşluklar, Olimpiyat meşalesi konseptinin kökleridir.  Ve sonrasında  aşağı doğru yürümeye devam  ediyoruz. Antik kentin kalıntılarının bulunduğu ve ateş deliklerine ve ardından ören yeri girişine ulaşıyoruz.  Güzel ve eğlenceli bir günün ardından yorgunluğumuzu atmak için konaklayacağımız tesise yerleşiyoruz.

Sabah Kahvaltısı : Ulupınar’da  Botanik Restaurantta alınacaktır. (Tur ücretine dahildir.)

Öğle yemeği: Kumanya paketi ( Tur ücretine dahildir )

Akşam yemeği : Konaklama tesisinde alınacaktır.(Tur ücretine dahildir.)

Yaklaşık Yürüyüş Mesafesi: 7 km

Yaklaşık Yürüyüş Zamanı: 3 saat

Yaklaşık Yükselme ve Alçalma:75 m yükselme – 600 m iniş

Arazi Özellikleri: Kolay patikalardan yükseliş, yer yer dik kolay yürüyüş etapları, kayalık ve kaygan zemin üzerinde dikkat gerektiren iniş içermektedir.

Konaklama: Türkmen tree house otel

Konaklama : Yörük obası kamp alanı

( 2 konaklama seçeneği sunulmuştur isteyen misafire otel isteyen misafire çadır konsept) ( çadır mat uyku tulumu dahil)



2 Gün: ÇIRALI- OLİMPOS ANTİK KENTİ- MUSA DAĞI -ADRASAN

Sabah kahvaltımız ardından yola çıkıyoruz.. Bugün yeni bir güne başlıyoruz. Çıralı plajı boyunca Olympos antik kentine yürüyeceğiz, buradan Musa Dağı'na giden kolay yola çıkacağız. Buradaki orman kuşkusuz tüm Olimpos-Çıralı bölgesinin en güzel ormanıdır. Sık ormanlardaki patikalara tırmandığımızda neredeyse her zaman gölgede kalacağız. Ormanın son kısımlarında bizleri sandal ağaçları karşılayacak  Son derece etkileyici ve güzel olan bu bölümü geçtikten sonra  piknik için mola veriyoruz. Molamız ardından  inmeye başlayacağız. Adrasan yerleşimin portakal bahçeleri arasında yürüyüşümüz son bulacak dileyen misafirlerimiz konaklama tesisinde dinlenmeye çekilebilir dileyen misafirlerimiz ise Adrasan sahilinde yüzebilir.

Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 20 dk.

Sabah Kahvaltısı : Konaklama tesisinde alınacaktır.(Tur ücretine dahildir.)

Öğle yemeği: Kumanya paketi ( Tur ücretine dahildir )

Akşam yemeği : Konaklama tesisinde alınacaktır.(Tur ücretine dahildir.)

Yaklaşık Yürüyüş Mesafesi: 14 km

Yaklaşık Yürüyüş Zamanı: 5 – 6 saat

Yaklaşık Yükselme ve Alçalma: 600 m yükselme – 600 m iniş

Arazi Özellikleri: Kolay bir plaj yürüyüşünün ardından kolay, zaman zaman dik yerlerde zigzag patikalarda orman içinde yükselme, kolay kısa etaplarda dikkat gerektiren çok dik olmayan patikalarda iniş.

Konaklama: Türkmen tree house otel

Konaklama : Yörük obası kamp alanı

( 2 konaklama seçeneği sunulmuştur isteyen misafire otel isteyen misafire çadır konsept) ( çadır mat uyku tulumu dahil)



3 Gün: Adrasan - Gelidonya Feneri Yürüyüşü -

Sabah taptaze bir güne uyanıyoruz. Bu gün yol durumuna göre sadece birkaç dakikalık bir araç transferi ile güne başlamamız mümkün. En güzel ve en uzun yürüyüş günlerimizden biri de bu gün olacak. Son derece etkileyici bir deniz manzarası eşliğinde yürüyeceğiz. Yürüyüşümüz de Gelidonya Feneri’ne ulaşıp buradan Karaöz yerleşimine bağlanan toprak yola indikten sonra aracımızla buluşacağız ve konaklama tesisimize yerleşeceğiz.

Sabah Kahvaltısı : Konaklama tesisinde alınacaktır.(Tur ücretine dahildir.)

Öğle yemeği: Kumanya paketi ( Tur ücretine dahildir )

Akşam yemeği : Konaklama tesisinde alınacaktır.(Tur ücretine dahildir.)

Yaklaşık Yürüyüş Mesafesi: 15 km

Yaklaşık Yürüyüş Zamanı: 6 -7 saat

Yaklaşık Yükselme ve Alçalma: 650 m yükselme – 600 m iniş

Arazi Özellikleri: Oldukça kolay patikalarda yürüyüş. Çok dik olmayan dikkat isteyen kısa inişler içerir.



4 Gün: SULUADA TEKNE TURU

Sabah açık büfe aldığımız kahvaltının ardından, M.Ö 78 yıllarında korsan gemilerinin gizlendiği (Sulu ada, Sazak Koyu, Akseki koyu, Korsan koyu, Ceneviz koyu, Amerikan koyu fener koyu) gibi bu hafızalarımıza kazınacak muhteşem koylarda, doyasıya yüzmek ve bu görselliklere şahit olmak üzere Adrasan sahilinden bizim için ayrılmış teknemize binip turumuza çıkıyoruz. (Ekstra) Turkuaz renginde ki her koy birbirinden güzel, her koy birbirinden farklı Türkiye’nin Maldivler ’i dediğimiz bu koylarda özellikle Ceneviz koyunda Caretta Carettaları doğal yaşam alanlarında gözlemleme imkânımız bile olacaktır. Ceneviz koyunda ki doğal kil sayesinde de cilt maskesi yapıp cildinizin ferahladığını ve saçlarınızın ipek gibi olacağını deneyimleyebilirsiniz. Öğlen yemeğimiz muazzam çupra balığı, salata, makarna olacaktır. Yemek sonrası çay ve meyve ikramlarıyla sabah 10 :00’dan 18:00'a kadar doyasıya eğlence ve müziğin olduğu bu güzel tekne turumuzun akşam finalini toplu bir fotoğrafla atmosferimizi ölümsüzleştiriyoruz.. Tekne turuna katılmak istemeyenler Adrasan  veya Olimpos’ta zamanlarını değerlendirebilirler. Tekne turu ardından turumuzu noktalıyoruz ve Antalya’da siz değerli misafirlerimizle  bir sonraki yürüyüş turumuzda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı : Tur ücretine dahildir.

Öğle yemeği: Tekne turuna katılan misafirler teknede alacaktır ( Tekne turu ücretine dahil )

Tekne turu : Extra ( kişi başı 120 TL )

Not : Bu  akşam konaklama yoktur. Tekne turu ardından uçak ve otobüsle gidecek misafirlerimizin alanlara transferi sağlanacaktır.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

İptal ve İade Şartları

 

İptal, iptal ve değişiklik şartları tur programımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve turumuzu satın alan tüm misafirlerimiz iş bu İptal, iptal ve değişiklik şartlarını okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.

Madde1: Acente, gerekli tüm özeni göstermiş olmasına rağmen gezinin başlamasına veya devamına engel teşkil eden; kesin kayıtların gerekli yolcu sayısına ulaşmaması ve/veya olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hususlar ile bu ve benzeri tüm mücbir sebeplerden dolayı geziyi iptal edebilir veya erteleyebilir. Bu gibi durumlarda Gezzy Tur misafirlerine Gezi için yeterli katılım sağlanmadığı takdirde, son iptal ve erteleme bildirim tarihi gezi hareket tarihinden, konaklamalı gezilerde 2(iki) gün, günübirlik turlarımızda ise 1(Bir) gün öncesinden haber vermekle yükümlüdür. Bu durumda tüketicinin herhangi bir tazminat hakkı yoktur.

Madde2: Misafirlerimiz Madde1 de belirtildiği gibi durumlarda Gezzy Tur ’un belirlediği farklı bir tarihe seçim yapabilir, farklı bir tur rezervasyonuna bakiyesini aktarabilir ve/veya ücret iadesi talebinde bulunabilirler. İade talebinde bulunan misafirlerimize iade işlemi yedi (7) iş günü içinde gerçekleştirilecektir. İade politikalarımız gereği rezervasyon sözleşmenizi ve para makbuzunuzu yanınızda bulundurunuz.

Madde3: Hizmetin başlamasına 60 gün kalaya kadar yapılan iptallerde, tüketiciye o ana kadar ödediği ücretinin tamamı iade edilir. Tüketici, gezinin başlamasından 59-31 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde gezi bedelinin %25'ini, 30-15 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde gezi bedelinin %50'sini, 14-07 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde gezi bedelinin %75'ini 7 günden az bir süre kala ise tamamını Acente ‘ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Tüketicinin iptal taleplerinde geri ödemeler on dört (14) iş günü içinde yapılır. Bu gibi durumda beklenen süre konusunda tüketicinin tazminat hakkı yoktur.

Madde4: Promosyonlu/İndirimli ürünlerde tüketici satın almış olduğu ürüne ait iptal-değişiklik hakkına sahip değildir.
EK MADDE: (Erken rezervasyon ve erken ödeme indirimi olan tur programlarında iptal-değişiklik hakkı yoktur.

Madde5: Özel ürünlerde, E- Tüketici, kendisinin veya birinci derecede akrabalarının tur dönemine denk gelen 10 günlük mutat iştigaline engel rahatsızlıklarını, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak resmi raporla veya ölüm halinde bunun belgelenmesi koşuluyla, hizmet için ödediği tutar kendisine iade edilir. Bu halde rapor ve belgeler hizmetin başlangıcından önce ibraz edilecektir.

Madde6: Tüketicinin başlangıcını kaçırdığı hizmete iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda; Acente, Tüketici adına yapılmış tüm rezervasyon ve hizmetleri, hizmetin başlangıç tarihinden itibaren 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir. Bu gibi iptallerde Tüketiciye herhangi bir ücret iadesi yapılmaz. Madde7: Tüketici daha öncesinde rezervasyon yaptığı herhangi bir geziden kaydını mazeret gösterip farklı bir gezi tarihine kaydırmak isteyebilir. Gezzy Tur müsaitlik durumuna göre hareket ederek yardımcı olamaya çalışır. (Geçiş esnasında oluşan ve/veya oluşacak farklar ödenmek durumundadır.)

GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 28.04.2024 22:00 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.