Yaylalarla Karadeniz 4 Gece Tur Programı

Bursa kalkışlı 4 gece konaklamalı  Yaylalarla Karadeniz turumuz sizler için en uygun fiyat ve kaliteli hizmet politikası ile hazırlanmıştır. Yaylalarla Karadeniz  turumuzda butik yayla otellerinde Karadeniz ruhunu sonuna kadar yaşayacaksınız. Hem Karadeniz’in tarihi dokusunu görecek hem de muhteşem doğasında huzur dolu bir yolculuğa çıkacaksınız. Konakladığınız otellerde Karadeniz insanını tanıyacak, misafirperverliklerine yakından şahit olacaksınız. Fırtına deresinde rafting ve zıpline heyecanını yaşayacak kendiniz için unutulmaz anılar biriktireceksiniz. Karadeniz’in meşhur yöresel lezzetlerinin tadına bakma fırsatı bulacaksınız. Konaklamalı yayla turunda birbirinden muhteşem manzaraya sahip otellerde kalacak ve huzur dolu sabahlara uyanacaksınız.  Doğa turlarının vazgeçilmez noktası Yaylalarla Karadeniz Turlarımız  sizleri beklemekte.  Sizde bu huzur dolu deneyimi yaşamak isterseniz, gezzytur.com’un  hazırlamış olduğu 4  gece konaklamalı   Yaylalarla Karadeniz turumuz doğa aşığı gezginlerini bekliyor.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Buluşma ve Tura Başlangıcı

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak GezzyTur (Gezzytur.com) araç içi ikramlarımız eşliğinde hatıralarınızda iz bırakacak Yaylalarla Karadeniz turumuza başlamak üzere yolculuğumuza başlıyoruz. Bolu istikameti üzerinden sabahın erken saatlerinde Samsun’a varıyoruz.



2 Gün: Samsun- Atatürk Anıtı- Trabzon-Atatürk Köşkü-Ayasofya - Sümela Manastırı

Karadeniz turumuza ilk olarak Amazonlar Kenti Samsun'daki gezimiz ile başlıyoruz. Samsun’da

Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN şehre ilk çıktığı noktaya dikilen Avustralyalı Heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan Atatürk Onur Anıtı'nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra Samsundaki gezimizin ardından Trabzon’a doğru yola koyuluyoruz. Komnenosailesi tarafından yaptırılan Ayasofya kilisesini ziyaret ediyoruz. Rehberimizden Ayasofya’nın serüvenini hangi yıllar hangi yıllarda ise camii olarak kullanıldığını öğreniyoruz. Günümüzde yarı cami yarı müze olarak kullanılan tarihi yerde fotoğraf için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Meşhur Akçaabat köftesini yemek için öğle yemeği molası veriyoruz. Yemek ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yılında ilk ziyaretini gerçekleştirdiği, tarihi kaynaklarda 19 yy’da Kostantin Kabayanidis tarafından yazlık ev olarak yaptırılan,ve Atatürk’ün ölümünden sonra Atatürk köşkü olarak hizmet vermeye başlayan müzeyi ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz sonrasında Trabzon’la özdeşlemiş hasır ( telkâri ) sanatının yapıldığı bir atölyelerden birine misafir oluyoruz. Burada telkâri, ve kazaziyenin geçmişten günümüze olan serüvenini öğreniyoruz. İsteyen misafirlerimiz burada alışverişlerini yaptıktan sonra aracımıza binerek Altındere vadisine hakim Karadağ’ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş Sümela manastırına gidiyoruz. İsteyen misafirlerimiz aşağından manastırın fotoğraflarını çekebilir dileyen misafirlerimiz ise terasa kadar çıkıp buradan fotoğraflayabilir.Kısa bir çay molasının ardından Maçka’da bulunan otelimize gidiyoruz. Yaylalarla Karadeniz turumuzun ilk günkü gezisini tamamlıyor akşam yemeğimizi otelde alıyoruz.

 

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda veya serbest olarak alınıyor (Ekstra)

Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Sümela Holiday Otel

Güzergâh ve Rota Bilgileri : Bursa – Samsun -Trabzon Atatürk köşkü-Ayasofya(-Trabzon-Maçka – 1099 km  

Toplam Kat Edilecek Mesafe: 1099  km



3 Gün: Uzun Göl - Garester Yaylası -Rize - Rize Bezi Atölyesi - - Ayder Yaylası - Gelin tülü Şelalesi

Coşandere’den gelen su sesleri eşliğinde  muhteşem doğa manzarasına gözlerimizi açıyoruz. Bu güzel manzara eşliğinde sabah kahvaltımızı alıyor ve Yaylalarla Karadeniz turumuzun 2. Gününe başlıyoruz. İlk olarak Of – Çaykara üzerinden Soğanlı dağları eteğinde bulunan Uzungöl’e ulaşıyoruz. Burada Karester dağının hemen arka yamacına kurulan Karester yaylasına doğru yola çıkıyoruz. Bu yayla Uzungöl’ün manzarasını tepeden görmek isteyenlerin bir numaralı adresi. Burada doğal yayla sütü  ve balının tadına bakabilir adeta bulutların üzerinde bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Unutulmaz hatıra fotoğrafları çekebilir ineklerle pozlar verebilirsiniz. Dönüş yolunda Lustra yaylasında kısa bir mola verdikten sonra tekrar Uzungöl’e ulaşıyoruz. Uzungöl’de öğle yemeği için verilen serbest zamanın ardından Ayder yaylasına doğru yola çıkıyoruz.  Yol üzerinde meşhur rize bezi dokuma atölyelerinden birine misafir oluyor hem bilgi alıyor hem de alışveriş yapıyoruz. Bu kısa molanın ardından Kaçkar dağları eteğinde bulunan Ayder yaylasına ulaşıyoruz. Gelintülü şelalesini gördükten sonra rehberimizin  bize vereceği serbest zamanı takiben otelimize geçiyoruz.  Akşam yemeği ardından  bize özel  getirilen kemençe ekibi eşliğinde horon oynamayı öğreniyoruz.  Keyifli ve unutulmaz Karadeniz gecesi ardından odalarımıza geçiyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Huzur konak veya Vaveyla dağ evlerinde  yarım pansiyon konaklama



4 Gün: Çinçiva - Zilkale- Palovit Şelalesi -Sal Yaylası-Pokut

Kaçkar dağlarının tertemiz havasını içimize çekerek günümüze başlıyoruz. Manzara eşliğinde yöresel lezzetlerin olduğu kahvaltımızı yapıyor…  Ve yeşilin ve temiz havanın her tonunu görebileceğimiz bir güne başlıyoruz. İlk olarak  Karadeniz ormanları içinde saklı bir cennet olan Çinçiva köyü ve sevdaluk dizisinin çekildiği yerde fotoğraflarımızı alıyor ve sevdaluk pansiyonunu görüyoruz. Ve tarihi ipek yolu üzerinde bulunan Kale-i zil olarak bilinen yemyeşil ağaçların arasından sıyrılarak kendini belli eden Zilkale’yi ziyaret ediyoruz. Zilkale’de çay ve kahve molamızı takiben yine patika yollardan gür bir orman içerisinde bizi bekleyen Palovit şelalesine ulaşıyoruz. Burada merdivenlerden aşağı inerek suyun ,  serin ve temiz havanın  keyfini çıkarıyoruz. Sonrasında  patika yoldan Sal yaylasına doğru gidiyoruz burada   güzel bir doğa yürüyüşü yapıyoruz bu yürüyüşümüz yaklaşık 30 dk kadar sürüyor varışımızla birlikte misafirlerimize serbest zaman veriyoruz. Şansımız varsa Bulut Denizini görebiliyoruz, dileyen misafirlerimiz serbest zamanda doğanın tadını çıkarırken sütlaç tadımı da yapabilirler sonrasında Ülkemizin en eski konaklarını görüyoruz ve yolculuğumuz Pokut Yaylası na doğru devam ediyor, yaklaşık 1 saat sonra Pokut Yaylası’na varıyoruz. Karadenizin en güzel yaylalarından biri olan rakımı 2075 m yükseklikteki bulutların üzerinde eşsiz bir manzarada fotoğraflarımızı alıyoruz. Bu akşam konaklamamız  Pokut  Yaylası veya Amlakit’te  bulunan yayla evi otelimizde olacaktır.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Huzur konak veya Vaveyla dağ evlerinde veya Amlakitte Yayla evinde  yarım pansiyon konaklama



5 Gün: Çay fabrikası - Sürmene Bıçağı atölyesi -Sera Gölü - Ordu Boztepe

Temiz hava ve doğa dolu bir sabaha daha uyanıyoruz. Temiz hava eşliğinde kahvaltımızı yaptıktan sonra otelimizden ayrılıyoruz.  Yol üzerinde Çay fabrikasında çayın tadına bakıyor çay tarlasında fotoğraflarımızı alıyor ve alışverişlerimizi yapıyoruz. Sonrasında Sürmene’nin meşhuru sürmene bıçağı atölyesine gidiyoruz geçmişten günümüze Sürmene bıçağının serüvenini dinledikten sonra Trabzon’a doğru devam ediyoruz. Trabzon ve Akçaabat arasında kalan yarım asırdan fazla bir zaman önce  gerçekleşen heyelan sonucu oluşan Sera gölünü ziyaret ediyor  öğle yemeğimizi burada yiyoruz. Doğanın keyfini biraz daha çıkardıktan  Ordu’ya doğru hareket ediyoruz Ordu manzarasını yukarıdan görebileceğimiz Ordu Boztepe’ye dileyen misafirlerimiz teleferik ile çıkabilir. Burada ki serbest zamanımız ardından  Samsun’da bulunan otelimize yerleşiyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Konaklama Oteli:  Otel 1919- Grand Amisos vb. Samsun otellerinde yarım pansiyon konaklama



6 Gün: Bandırma Vapuru - Hamsilos Fiyordu -Sinop Cezaevi

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımız ardından Amazonlar Kenti Samsun'daki gezimiz ile başlıyoruz. Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN milli mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919 'da 18 arkadaşıyla birlikte Samsun'a geldikleri vapur olan Bandırma Vapuru ‘nu ziyaret ediyor ve  Sinop’a hareket ediyoruz. Sinop’ta ilk olarak muhteşem doğasıyla bizi karşılayacak ince burun ve Hamsilos fiyordunu görerek turumuza başlıyoruz. ( Extra ) Buradaki ziyaretimizi takiben birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış olan tarihsel süreç boyunca birçok önemli şahsiyetin hapis yattığı, şiirlere şarkılara konu olan Sinop cezaevini geziyoruz. Cezaevi ziyaretimizin ardından Sinop limanı ve kalesini geziyor ve Ayhan kotradan hediyelik eşyalarımızı aldıktan Sinop’un meşhur mantısını tadıyor ve Orta Karadeniz’in bu güzel şehrinden üzülerek ayrılıyor ve dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Siz değerli misafirlerimizi almış olduğumuz noktalara bırakarak bir başka Gezzytur.com organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği:  Yol üzeri dinlenme tesisinde alınacaktır ( extra )

Konaklama Oteli: Bu akşam konaklama yok ( Yolculuk dönüş )

Toplam Km : Samsun- Sinop -Bursa ( 884 km )



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 20.04.2024 02:50 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.