Konya Lale Bahçeleri ve Kelebekler Vadisi Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 2 GECE 3 GÜN (GECE YOLCULUKLARI DAHİL)
KONAKLAMA GÜN SAYISI: 1 GECE KONAKLAMA (YARIM PANSİYON)
GEZİLECEK YERLER: KONYA - MEVLANA - SİLLE - ALADDİN BEY CAMİİ - ŞEMS-İ TEBZİRİ - KARATAY MEDRESESİ - İNCE MİNARE - ALAADDİN TEPESİ VE CAMİİ - TROPİKAL KELEBEKLER VADİSİ - KONYA LALE BAHÇELERİ - ÇUMRA - ÇATALHÖYÜK - MERAM BAĞLARI - 
KALKIŞ SAATLERİ VE DURAKLARI: GECE HAREKET EDER (Turumuz gece hareket eder)

Kalkış Yerleri: • 23.00 MUDANYA BUDO İSKELESİ ÖNÜ • 23.30.BURSASPOR ACEMLER METRO İSTASYONU önü • 00.00 BURSA KENT MEYDANI AVM ÖNÜ • 00.30 KESTEL • 01.00 İNEGÖL
PROGRAM
1 Gün: GECE YOLCULUĞU - TURA BAŞLAMA

Belirtilen saate ve duraklardan siz değerli misafirlerimizi alarak Gezzy Tur (gezzytur.com) araç içi ikramlar eşliğinde turumuza başlamak üzere yola çıkıyoruz. Sabah erken saatlerde Konya Ovasında bulunan Kule Sitinin 42. katında bulunan kahvaltı salonuna varıyoruz. 



2 Gün: KONYA - MEVLANA - SİLLE - ALADDİN BEY CAMİİ - ŞEMS-İ TEBZİRİ - KARATAY MEDRESESİ - İNCE MİNARE - ALAADDİN TEPESİ VE CAMİİ - TROPİKAL KELEBEKLER VADİSİ

Değerli Misafirlerimiz; Sabah ilk durağımız Konya ovasının en yüksek inşası Kule Sitinin 42.katında bulunan kahvaltı salonu olacak. Bu kat altındaki mekanizma sayesinde 360 derece dönüyor, kahvaltınızı yaparken Konya’yı izleme keyfine varacaksınız.

Bu keyifli kahvaltı ardından rehberimizin anlatımlarıyla beraber, eski bir Rum kasabası olan Sille ile gezimize başlıyoruz. M.S. 327 yılında Bizans İmparatoru Constantin’in annesi Helena, Hac için Kudüs’e giderken Konya’ya uğramış, buradaki ilk Hristiyanlık dönemlerine ait oyma mabetleri görmüş, Sille’de bir mabet yaptırmaya karar vermiş ve temel atma törenine bizzat katılmıştır. Aya-Elena Kilisesi, asırlar boyunca onarımlar görerek günümüze kadar gelmiştir.

Ardından “Gel, ne olursan ol yine gel” diyerek insanlığı daveti ile bilinen Hazreti Mevlana’nın türbesininde bulunduğu dergâhına gidiyoruz. Bu etkileyici mabedi rehberimizin anlatımlarıyla dolaştıktan sonra Alâeddin Bey Camii'ne ulaşıyoruz. Sonrasında Karatay medresesi ve İnce Minareyi rehberimizden dinledikten sonra öle yemeği için meşhur etli ekmeğin tadına doymaya gidiyoruz. Yöresel Konya lezzetleri arasında etli ekmeğin yanında bamya çorbası, saçarası tatlısı gibi enfes lezzetleri tatmanız önerimizdir.

Yemek molamızın ardından Konya merkezde bulunan, düz ovaya sonradan suni olarak yapılan Alâeddin tepesi ve üzerindeki Alâeddin Camiine giderek rehberimizden bilgiler alıyoruz.

Sıradaki durağımız Tropikal kelebekler vadisi; çok ama çok büyük bir araziye kurulu. 3.500 metrekarelik gezi alanı ve toplam alan olarak tam 7.600 metrekarelik dev bir kompleks. İçerisinde envaı çeşit tropik bitki, küçük bir şelale, müze ve yüzlerce kelebeğin yumurtası bulunuyor. Kelebekler, pupa olarak Filipinler ve Kenya’dan getiriliyor. Bu renkli gezimizin ardından otelimize geçerek akşam yemeğimizi alıyor sonrasında serbest zaman ve konaklama sağlıyoruz.

Kahvaltı: Tavsiye edilen restoranlarda ya da isteğinize göre serbest olarak alınacaktır- Ekstra
Öğle yemeği: Tavsiye edilen restoranlarda ya da isteğinize göre serbest olarak alınacaktır- Ekstra
Akşam yemeği: Otelde açık büfe ya da set menü şeklinde alınıyor. Tur ücretine dâhil 

Konaklama: 4 ve 5 yıldızlı şehir otellerinde gerçekleşecektir.



3 Gün: KONYA LALE BAHÇELERİ - ÇUMRA - ÇATALHÖYÜK - MERAM BAĞLARI

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı ardından gezimize Lale bahçeleri ile başlıyoruz. Lale bir devre adını vermiş, doğu ve batı medeniyetlerinin ortak simgesi haline gelmiş güzide bir çiçektir. Orta Asya’dan Anadolu’ya kilimlerimizden tablolarımıza kadar çağlar boyunca kültürümüzde yerini almıştır. Lale,1996 yılından itibaren Çumra için etkin bir ekonomik değere sahip olmuş, ekonomisine önemli katkıda bulunmuştur.300 dönüme yayılmış tarlada kokulu ve kokusuz toplam 35 çeşit içeren 10 milyon Lale bulunmaktadır.
Su kanalları ve düz ovadaki yemyeşil tarlalar arasında ilerleyerek rengârenk lalelere ulaşıyoruz. Turuncu, pembe, mavi ve diğerleri… Adeta Konya ovasının yerde beliren gökkuşağı gibi. Uçsuz bucaksız bu rengârenk tarla içerisinde anınızı ölümsüzleştireceğiniz fotoğraflar, takipçilerinizi kıskandıracak kadar güzel olacak.
Sonrasında Cilalı taş devri yerleşim birimi olan Çatalhöyük’e geçiyoruz. İki höyükten oluşan Çatalhöyük Neolitik Kenti’nin daha uzun olan Doğu Höyüğü, M.Ö. 7400 ve 6200 yılları arasına tarihlenen 18 Neolitik yerleşim katmanından oluşmaktadır. Söz konusu katmanlarda, sosyal örgütlenmeyi ve yerleşik hayata geçişi simgeleyen duvar resimleri, rölyefler, heykeller ve diğer sanatsal öğeler yer almaktadır. Batı Höyüğü ise M.Ö. 6.200 ve 5.200 yılları arasına tarihlenen Kalkolitik Döneme ait kültürel özellikler göstermektedir. Bu özellikleriyle Çatalhöyük, aynı coğrafyada 2000 yıldan fazla bir süredir var olan köylerden kentsel hayata geçişin de önemli bir kanıtıdır.
Ardından Meram Bağlarına geçiyoruz. Konya şehrinin en görülesi, en gezilesi ve en dinlenilesi mekânlarından biridir. Meram Bağları, yetkililer ve araştırmacılar tarafından Konya ilinin akciğeri, nefes kaynağı olarak tanımlanır ve sahip olduğu doğal güzellikler nedeni ile tarih boyunca adından sıkça bahsettirmiştir. İnsanların ve medeniyetlerin iştahını kabartmıştır.

Bu güzel noktayı gezdikten sonra Bursa’ya dönüş yolculuğumuza başlıyoruz vereceğimiz molaların ardından siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak vedalaşıyoruz. Siz değerli misafirlerimizle bir dahaki Gürbay Turizm (www.gurbayturizm.com) etkinliğinde buluşmak üzere…

Kahvaltı: Otelde açık büfe ya da set menü şeklinde alınıyor. Tur ücretine dâhil 
Öğle yemeği: Tavsiye edilen restoranlarda ya da isteğinize göre serbest olarak alınacaktır- Ekstra
Akşam yemeği: Yol üzeri dinlenme tesislerinde alınıyor. Ekstra
Konaklama: Bu gece konaklamamız yoktur, dönüş yolculuğunda olacağız.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 29.04.2024 19:45 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.