Karadeniz Kaçkar Dağları ve Yaylalar Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 6 Gece 7 Gün (GECE YOLCULUKLARI DAHİL TOPLAM)
KONAKLAMA ve KONSEPT: 5 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
KONAKLAMA YERLERİ: LiMONSUYU YAYLASI – AYDER- POKUT – ÇAT VEYA ELEVİT YAYLASI   –  ORDU
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: ORDU BOZTEPE -UZUNGÖL-SULTAN MURAT YAYLASI-LİMONSUYU YAYLASI -AYDER -POKUT-SAL-AMLAKİT-PALOVİT ŞELALESİ-ZİLKALE-ÇAT VADİSİ ŞENYUVA KÖYÜ-ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ -ELEVİT -AŞİT-PERŞEMBE YAYLASI-AMASYA
HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: (Turumuz gece hareket eder.)

  • 21.00  OFİS ÖNÜ
  • 21.30  CARFEOUR ÖNÜ TOTAL BENZİN İSTASYONU
  • 22.00 KENT MEYDANI AVM
  • 23:00 İNEGÖL TERMİNAL ÖNÜ
  • 23:45 BOZUYÜK ÖMÜR DİNLENME TEHSİSLERİ
  • 00.30 ESKİŞEHİR ÇARŞI POLİS KARAKOLU ÖNÜ
  • 03.00 ANKARA MESA PLAZA ÖNÜ
  • 03.30 ARMADA KARŞISI SÖĞÜTÖZÜ ULUSOY TESİSLERİ
Kalkış Yerleri: 21.00 OFİS ÖNÜ 21.30 CARFEOUR ÖNÜ TOTAL BENZİN İSTASYONU 22.00 KENT MEYDANI AVM 23:00 İNEGÖL TERMİNAL ÖNÜ 23:45 BOZUYÜK ÖMÜR DİNLENME TEHSİSLERİ 00.30 ESKİŞEHİR ÇARŞI POLİS KARAKOLU ÖNÜ 03.00 ANKARA MESA PLAZA ÖNÜ 03.30 ARMADA KARŞISI SÖĞÜTÖZÜ ULUSOY TESİSLERİ
PROGRAM
1 Gün: Gece Yolculuğuna Başlangıç

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak GezzyTur (Gezzytur.com) araç içi ikramlarımız eşliğinde hatıralarınızda iz bırakacak  Kaçkarlara Huzur turumuza başlamak üzere yolculuğumuza başlıyoruz. Eskişehir-Ankara  istikameti üzerinden vereceğimiz molalar ile birlikte sabahın erken saatlerinde Ordu’ya  varıyoruz.



2 Gün: ORDU -BOZTEPE - UZUNGÖL - LİMONSUYU

Değerli misafirlerimiz Karadeniz’in yeşil ormanları, ordu sahil şeridi ve mavi deniz manzarasını tek bir karede görebileceğiniz ("Boztepe'ye çıkmalı şu Ordu'ya bakmalı dedikleri" Karadeniz’in en uzun sahil manzarasını seyretmek üzere Ordu merkezden teleferik (ekstra) ile BOZTEPE’ye çıkıyoruz. Muhteşem Karadeniz Manzarası eşliğinde alacağımız kahvaltımız ardından Trabzon’a doğru devam ediyoruz. İlk olarak Of -çaykara üzerinden Uzungöl’e ulaşıyoruz. Öğle yemeği molamız ardından  kısa bir serbest zaman veriyoruz.  Serbest zamanın ardından kısa bir süre otobüsümüz ile çıkıyoruz ve minibüsler ile devam ediyoruz. Karadeniz müzikleri eşliğinde muhteşem bir doğa ve manzara ile LİMONSUYU tesisimize varıyoruz. Odalarımıza yerleştikten sonra yaylamız da bulunan mesire alanına yürüyüş yapabilir. Tesis içerisinde temiz hava da vakit geçirebilirsiniz. Akşam yemeği ile birlikte muhteşem bir Karadeniz Eğlencesi düzenliyoruz. Konaklama yayla tesisimizde.

Sabah Kahvaltısı: Boztepe’de restaurantta alınacaktır. (Tur ücretine dahil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restaurantta (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Limonsuyu Yaylası Kardelen Otel
Rota:  Bursa-Ordu ( 951 km) Ordu/Uzungöl (279 km )  Uzungöl / Limonsuyu Yaylası (50 km )

Toplam Kat Edilecek Mesafe: 1280 km
Mola Yerleri: Ömür dinlenme Tesisleri–  Başkent Mola Park Dinlenme Tesisleri,Yol Üzeri ihtiyaç molaları için OPET



3 Gün: AYDER YAYLASI

Oteldeki sabah kahvaltımızın ardından yaylamızdan erken saatlerde ayrılıp Ayder’ doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde fırtına deresi kenarında dileyen misafirlerimiz ziplayn veya rafting eğlencesine katılım sağlayabilir Tarihi Kemek Köprüleri ve ağaçlar, kayalar arasından sızan şelaleleri görerek Kaçkar Milli Parkı sınırlarında yer alan Ayder Yaylasına gelerek Yayla Keyfini yaşayacağız. Gün boyu rahat rahat yayla keyfinin tadını çıkardıktan sonra otelimize yerleşiyoruz.  Konaklama vi akşam yemeğimiz otelde. Dileyen misafirlerimizle Özel Karadeniz gecesine katılım sağlayabiliriz (ekstra)

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda serbest olarak alınacaktır (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Rota:  Limonsuyu Yaylası /Ayder (193 km )
Toplam Kat Edilecek Mesafe:  210 km
Konaklama Oteli: Ayder Koru Otel-Ayder Nehirim Otel – Huzur konak -Yeşilvadi otel-Nature Lodge otel

Mola Yerleri: Yol Üzeri ihtiyaç molaları için OPET



4 Gün: POKUT YAYLASI - ÇAT VADİSİ - AMLAKİT YAYLASI - HAZİNDAĞ YAYLASI-

Otelde alınan sabah kahvaltısı ardından bizi bekleyen minibüslerimizle muhteşem yayla turumuza başlıyoruz.  İlk olarak bizi bekleyen Pokut yaylasına geçiyoruz. Pokut Yaylası; Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde 2050 metre yükseklikteki kurulmuş bir yayladır. Pokut ’un adı bölgedeki birçok yayla gibi Ermeniceden geliyor, anlamı ise ‘rüzgârlı vadi’ demektir. Pokut yaylasında Karadeniz’in farklı bir yüzünü yayla yaşantısını birlikte görüp birlikte hissedeceğiz. Manzaramız; Çat vadisi, Amlakit yaylası, Hazindağ yaylası. Her zaman güzelliği ve doğallığıyla göz kamaştıran Pokut Yaylasında öğlen yemeğimizi aldıktan sonra rehberimizin eşliğinde Sal Yaylasına çamlıkların içinden börtü, böcek varsa ayılarla doğa yürüyüşü yaparak geçiyoruz. (İsteğe bağlı) Ardından Sal yaylası turumuza devam ediyoruz. Yaylanın mera alanlarını geziyoruz. Sal yaylasının tepe noktasından vadileri ve dağları fotoğraflıyoruz. Sal yaylasında birde tulum horonumuzu oynuyoruz. Horonumuzu da oynadıktan sonra Amlakit ’e geçiyoruz.  Amlakit coşkuyla kutladığı Vartavor şenliğiyle ünlüdür. Amlakit, Palovit Vadisi’nin bal ambarları olarak bilinen Meğo’ya geçiş noktasındadır.  Amlakit teki kısa zamanımız ardından otelimize yerleşiyoruz.

Şansımız varsa Pokut Yaylası turunda bulut denizini de yakalıyoruz. Bol şans :) 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda serbest olarak alınacaktır (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Rota: Ayder/ Pokut (36 km) pokut/Amlakit (30 km )
Toplam Kat Edilecek Mesafe:  100 km
Konaklama Oteli: Amlakit ve Pokut yayla evinde 



5 Gün: ZİLKALE - PALOVİT ŞELALESİ - ÇAT YAYLASI - ELEVİT YAYLASI - ŞİMŞİR ORMANLARI

Sabah Yayla ’da organik köy kahvaltımızı yapıyoruz ve yeni bir maceraya atılıyoruz. Zilkale ’ye doğru yola çıkıyoruz. Kısa bir yolculuğun ardından Tarihi efsaneleri çok fazla olan ve insanı farklı yönlerde etkileyen Zilkale ’ye ulaşıyoruz. Burada doğaya karşı çaylarımızı yudumlamak ve anılarımızı görselleştirmek adına 30 dk.lık bir fotoğraf molası veriyoruz. Yeşilliğin içerisinden ayrılarak Rize’deki şelaleler arasında debisi en yüksek olan Palovit şelalesi ’ne varıyoruz ve burada etrafın tadını çıkartabilmeniz için kısa bir zaman tanıyoruz. Buradan ayrıldıktan bir müddet sonra eski Karadeniz evleri ile bizi geçmişe götüren Çat yaylası olarak bilinen Çat köyüne varıyoruz. Sıcakkanlı insanların içerisinde yöresel lezzetlerden oluşan öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek ve çay sohbetimizden sonra doğanın tadına varabilmeniz için 1 saatlik serbest zaman veriyoruz. Ardından 30 dk. Süren yolculuğumuzdan sonra 1800 Rakıma sahip olan Kendine has doğası ve güzelliği ile hayran bırakan Elevit yaylasına varıyoruz. Ancak yaşayarak görebileceğiniz güzellikleri ölümsüzleştirmek adına 1 saatlik serbest zaman veriyoruz. Ardından esrarengiz olan farklı doğası ve inanılmaz görselliği ile kendinizi başka bir dünyada hissetmenize neden olacak Şimşir Ormanlarına gidiyoruz. Burada sizinle yapacağımız yürüyüşün ardından dönüş için harekete geçiyoruz (Orman içerisinde Tur Operatöründen ayrılmamanızı tavsiye ederiz). Konaklama ve akşam yemeğimiz otelde.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda serbest olarak alınacaktır (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Rota: Amlakit /Elevit (17 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 50 km
Konaklama Oteli: Elevit veya Çat vadisinde yayla evi 



6 Gün: ŞENYUVA (ÇİNÇİVA) KÖYÜ - ORDU

Sabah otelde alacağımız kahvaltı ardından yaylalara veda ediyoruz. Çat vadisi üzerinde cennet yeşili, mis kokulu çam ormanlar arasında derenin şırıl şırıl sesiyle birlikte yolculuğumuz devam ederken Karadeniz de dizi ve sinema filmlerinin çekildiği Şenyuva (Çinçiva) Köyüne varıyoruz. Eski adı Çinçiva olan tek kemerli Çinçiva köprüsünün muhteşem görünümü ile burada 20 dakika fotoğraf molası veriyoruz. Fotoğraf molası ardından Ordu’ya doğru yola çıkıyoruz.  Yol üzerinde yöreye has satılan çay ve bıçak atölyelerinde alışveriş molası veriyoruz. Eğlenceli ve özel yolculuğumuz sonrasında Fatsa’da bulunan otelimize yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelde.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır(Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği:
 Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda serbest olarak alınacaktır (Ekstra)
Akşam Yemeği:
 Konaklama otelimizde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Rota: Elevit/ Ordu (362 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 362 km
Konaklama Oteli: Fatsa Yalçın Otel



7 Gün: PERŞEMBE YAYLASI - AMASYA - DÖNÜŞ YOLCULUĞU

Otelde alınan kahvaltı ardından yolculuğumuza başlıyoruz. Aybastı üzerinden Perşembe yaylasına varıyoruz. Tokat ve Sivas il sınırını teşkil eden, Menderesleriyle, Er Güreşleriyle ve Sosyal Yaşantısıyla ünlü Perşembe Yaylası’na ulaşıyoruz. Perşembe yaylasında; Erler Meydanı, Menderesler, Seyir Tepesi, Karga Tepesi, Kümbet Şehitliği, Hediyelik Eşya Reyonları başlıca göreceğimiz yerlerden olacak. Perşembe Yaylası diğer yaylalardan farklı olarak bölge ekonomisine yaptığı katkıyla dikkat çekmektedir. Ayrıca Karadeniz Bölgesi’nin en geniş düzlüklerine sahip yaylası olarak da ön plana çıkmaktadır. Rehberimizin vereceği serbest vakit sırasında etrafınızda bulunan onlarca Et Restoranından birinde doya doya et yiyebilirsiniz. Burada hayatınızın en lezzetli etini yiyeceğinizi iddia ediyoruz. Öğle yemeğimiz ardından Amasya’ya ulaşıyoruz. Gezimize 1865 yılında yaptırılan tipik bir Osmanlı konağı olan Hazeranlar Konağı ile başlıyoruz. Sonrasında Yeşilırmak kenarına yapılan nehrin üzerine doğru duran Yalı Boyu Evlerinin Cumbalarını izliyoruz. Ardından Sultan II. Bayezid adına 1485 yılında yapılan içinde camii, medrese, imaret, türbe, şadırvan ve çeşme bulunan Sultan II. Bayezid Külliyesini geziyoruz. Buradan Burma Minareli Camii ve Şehzadeler Parkını geziyoruz. İçinde İlhanlılar Döneminden kalma 6 adet mumyanın en fazla ilgi çektiği Amasya Müzesini ziyaret ediyoruz. Müze gezimiz sonrasında Helenistik Döneme ait olduğuna inanılan ve mitolojiye göre Ferhat’ın, Şirin’e kavuşmak adına dağları kazarak oluşturduğu ve bu adı taşıyan Ferhat ile Şirin Su Kanallarını ziyaret ediyoruz. Ve dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Yol üzerinde verilecek molalar eşliğinde Bursa’ya ulaşıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi almış olduğumuz noktalara bırakıyor ve bir başka gezzytur.com organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği:
Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda serbest olarak alınacaktır (Ekstra)
Akşam Yemeği:
Bu akşam konaklama yok yol üzerinde dinlenme tesisinde alınacaktır.(Ekstra)

Rota: Fatsa/ Perşembe (70 km) Perşembe /Amasya (162 km) Amasya/ Bursa (730 km)

Toplam Kat Edilecek Mesafe: 962 km



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 19.04.2024 00:59 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.