Kars Turu Doğu Ekspresi Rüyası Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ:  4  Gece 5 Gün

KONAKLAMA ve KONSEPT:  3 Gece Otel-  1 Gece Tren  Pulman Koltuk Konaklamalı

GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER:  Ani Harabeleri - Çıldır Gölü, : Katerina Köşkü-Sarıkamış – Şehitler Anıtı - Kars Kalesi – Taş Köprü – 12 Havariler Camii – Kars Çarşılarında Serbest Zaman

HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: Tur çıkış tarihi günü sabah hareket eder.

Ofis Önü :06.00

Kent Meydanı :06:20

Kalkış Yerleri: Ofis Önü :06.00 Kent Meydanı :06:20
PROGRAM
1 Gün: Tura başlama - Transfer

Değerli GezzyTur Misafirleri; Siz değerli misafirlerimizi belirtilen durak noktalarımızdan aldıktan sonra araç içi ikramlarımız eşliğinde Ankara'ya doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 6 Saat süren yolculuğumuzun ardından saat 17:30 tren hareketine kadar kısa bir serbest zaman veriyoruz.  Saat 17:30 'da tekrar buluşmamızın ardından TCDD Doğu Ekspresi Pulman vagonumuza yerleşiyor ve 18.00 dan itibaren uzun ve güzel bir tren yolculuğuna başlıyoruz. Seyahat süremizce Anadolu'nun her rengini mevsimden mevsime geçişini görme imkanına sahip olacağız. Akşam yemeği serbest olarak Tren Yemekli vagonunda alınacaktır. Gecemizi vagonlarımızda keyifli bir uyku ve yolculuk ile geçiriyoruz. Bu gece Konaklama Trende Pulman koltuklarımızda.



2 Gün: Erzincan Kars

Gece yolculuğumuzda Bostankaya, Divriği,  İliç üzerinden Erzurum’a doğru yola devam ediyor. Akşam saatlerinde Kars'a varıyoruz. Kars'ta Garında bizi bekleyen aracımızla otelimize transfer oluyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Konaklama ve Akşam yemeği otelimizde.



3 Gün: Ani Harabeleri - Çıldır Gölü

Turu Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Ermenistan sınırında yer alan bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan Ani Harabeleri ne gidiyoruz. Kar altında daha da etkileyici olan Ani'yi dolaşıyor ve kısa bir mola veriyoruz. Molanın ardından Ani harabelerinden ayrılarak Çıldır Gölü'ne ulaşmak üzere hareket ediyoruz. Yörede peynir yapımı ile ünlü Malakan Köyü olan Yalınçayır köyünü yol güzergahımızda panoramik olarak gördükten sonra Çıldır Gölüne ulaşıyoruz. Burada verdiğimiz öğlen yemeği molamızın ardından Göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur atmakta mümkün. Çıldır gölü çevresini keşfederek geçecek günümüzde hava kararmaya başladığında ayrılarak, otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: Katerina Köşkü-Sarıkamış - Şehitler Anıtı - Kars Kalesi - Taş Köprü - 12 Havariler Camii - Kars Çarşılarında Serbest Zaman

 Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı ardından ilk olarak Rus İmparatoru II. Nikolanın eşi Katerina için yaptırmış olduğu av köşkünü ziyaret etmek üzere otelimizden ayrılıyoruz. Kışlık Av Köşkü, Sarıkamış ormanları içerisinde bulunan ve günümüze kadar özgün mimarisini koruyarak ulaşabilmiş tescilli taşınmazlardan birisidir. Bu güzel yapıyı ziyaret ettikten sonra yolumuzun üzerinde bulunan ve I.Dünya savaşı sırasında Rus işgali altında bulunan bölgenin tekrardan Osmanlı himayesine girmesi için Allahuekber dağlarında donarak can veren 90 bin şehidimizin anısına yapılmış temsili Sarıkamış şehitliğini ziyaret ediyor ve şehitlerimizin ruhlarını yâd ediyoruz. Şehitlik ziyaretimiz ardından Kars’a geri dönüyor ve Şehir Turumuza başlıyoruz. Kars ülkemizin en doğusunda olmasına rağmen, aslında Kafkasya’nın en batısında olan, yani hem doğulu hem batılı özellikleri taşımaktadır. 12 Havariler Kilisesini, Taş Köprü ve Kars Kalesi’ni panoramik olarak görüyoruz. Sonrasında sizlere Kars şehir merkezinde serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında otelimize gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: Erzurum-Çifte minareli Medrese-Ulu Camii-Yakutiye Medresesi

Sabah otelimizde alacağımız erken kahvaltımızın ardından  Erzurum'a  hareket ediyoruz. 2.5 saatlik yolculuğumuzun  ardından 3278 m. yüksekliğindeki Palandöken Dağı’nın eteklerine kurulmuş, 1890 m.lik rakımı ile Türkiye’nin en yüksek şehri olan, Erzurum’a varıyoruz. Otobüsle, panoramik şehir turu yapıyoruz. Kale, Saat Kulesi, Erzurum Evleri ve Üç Kümbetler’i görüyoruz. Sonrasında Anadolu’nun en büyük medresesi olan, Çifte Minareli Medrese, Alaaddin Keykubat’ın kızına ait olan Hatuniye Kümbeti ve Ulu Cami’yi panoramik olarak görüyoruz. Türk ve İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan, 1310 yılında İlhanlı hükümdarı Sultan Olcayto tarafından yaptırılan, Yakutiye Medresesi’ni ve Atatürk Evi’ni ziyaret ediyoruz.  Öğle yemeğimizi Meşhur Erzurum cağ kebabı olarak alıyoruz. Kısa bir serbest zamanın ardından Uçağımıza binerek dönüşe geçiyoruz. Bir başka Gezzy Tur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 29.03.2024 09:30 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.